Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η Εορτή των Ισαποστόλων Αγίων Ιουλίου & Ιουλιανού εις την Αίγινα

APR_1

Ετελέσθη εις την Αίγινα την Δευτέραν 18/05/2009 κατά τις 19:00 ο μικρός Εσπερινός της εορτής των ισαποστόλων αγίων Ιουλίου & Ιουλιανού εις το ομώνυμον παρεκκλήσιον του Ι. Ναού Αγ. Διονυσίου Παχειά-Ράχης Αιγίνης και εν συνεχεία ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσ ών & Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ. Ακολούθησε αρτοκλασία, η ομιλία από τόν Πανοσ. Αρχιμανδ. π. Αμφιλόχιον Γελαδάκη Γενικό Αρχιερατικό Επόπτη Αιγίνης και η κατανυκτική λιτάνευσις εις τα δρομάκια της Παχειάς Ράχης.

Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία με τη συμμετοχή του Γ.Α.Ε. της Ι. Μητροπόλεως π. Ακινδύνου Δαρδανού και όλων των ιερέων της Νήσου Αιγίνης. Τον Θ. Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με επίκαιρο λόγο περί προσευχής, αντλώντας σκέψεις από το σχετικό βιβλίο του Μητροπολίτου Σουρόζ Αντωνίου Μπλουμ.

Κλείνοντας πρέπει να σημειωθεί ότι έχει γίνει ένα αξιόλογο έργο επισκευών και συντηρήσεως τόσο του Ι. Ενοριακού Ναού του χωρίου όσο και των δύο παρεκκλησίων με τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του Εφημερίου π. Φιλοθέου Πετράκου και με την συνδρομή -οικονομική και όχι μόνο- όλων των κατοίκων της Παχειά -Ράχης Αίγινας.

APR_4  APR_3

 APR_2

Δεν υπάρχουν σχόλια: