Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Δελτίον Τύπου

IMG_a02

Την Κυριακή 6η Σεπτεμβρίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. ΕΦΡΑΙΜ, τέλεσε τη Θεία λειτουργία, εις τον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κυψέλης Αιγίνης.

Αυτή την ημέρα και επί 10 έτη, γίνεται κάτι ξεχωριστό στην ενορία της Κυψέλης: η Θεία Λειτουργία αποδίδεται ταυτόχρονα και στη « Νοηματική Γλώσσα» για τους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο « Σύλλογο φίλων κωφαλάλων Αίγινας», τα δε μέλη του προσέρχονται κατά δεκάδες στο συγκεκριμένο Ι. Ναό, ακολουθούμενοι από την καθηγήτριά τους διδα Κατσίμπρα, η οποία και αποδίδει τη Θεία λειτουργία εις τη Νοηματική Γλώσσα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας, παρότρυνε και άλλους Εφημέριους, να υιοθετήσουν αυτή τη Θεάρεστη πράξη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, σε μία άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου εις τον εφημέριο του Ι. Ν. Κυψέλης Αίγινας π. Νεκτάριο Κουκούλη, ως αναγνώριση της αρίστης και επί σειράν ετών ποιμαντικής διακονίας του.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε εις την προσφορά του π. Νεκταρίου όχι μόνο στα διάφορα Ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας, αλλά και τους Συλλόγους, καθώς και εις την πρόσθετη διακονία του, ως μάγειρας και ζαχαροπλάστης, των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως στην Αίγινα.

Ο π. Νεκτάριος, στον μικρό ευχαριστήριο λόγο του, βεβαίωσε ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προσφέρει και στο μέλλον σε όποια διακονία του ζητηθεί.

IMG_a01

Δεν υπάρχουν σχόλια: