Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Πανήγυρις Ι. Μονής Αγ. Ματρώνας

Mat_3 Με ιδιαίτερη κατάνυξη εόρτασε και εφέτος η Ιερά Μονή Αγίας Ματρώνης Ύδρας. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιωτάτος Πομενάρχης μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.

Εις την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος σχολίασε τον λόγο του Κυρίου «ουκ οίδα υμάς» (Ματθ. 25,12). Ο λόγος αυτός «δεν σας γνωρίζω» είναι σκληρός για αυτούς που κρίνουν τους πάντες και δεν έχουν αγάπη, ενώ βρίσκονται στην παγίδα του αυτοδικαιωτισμού επειδή επιτελούν στο έπακρο τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Στην άλλη ζωή τόνισε ο Σεβασμιώτατος θα έχουμε εκπλήξεις και αναφέρθηκε στον σύγχρονο Γέροντα Σωφρόνιο Σαχάρωφ του Έσσεξ. Έδωσε ακόμη πρακτικά παραδείγματα κατακρίσεως εκ μέρους των «ευσεβών» και επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους ο Κύριος θα μας πει «δεν σας γνωρίζω».

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευσις της Ι. Εικόνος της Αγίας πέριξ του «Καθολικού» και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη την Αγία Καθηγουμένη μ. Νεκταρία και την συνοδεία της για την άψογη διοργάνωση της Ι. Πανηγύρεως και διά τα έργα που συντελούνται στην Ι. Μονή. Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα.

Έτη πολλά!

Mat_2Mat_1

Δεν υπάρχουν σχόλια: