Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ο Μητροπολίτης Κορέας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ εις την Αργυρούπολη

 

Ambr_01Ambr_02

Ambr_03 Ambr_04

Την Κυριακή 17-01-2010 ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις Αιγινητών,διοργάνωσε εκδήλωση τιμής και αγάπης για τον Αιγινήτη Μητροπολίτη Κορέας κκ ΑΜΒΡΟΣΙΟ,κατά σάρκα αδελφό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ ΕΦΡΑΙΜ, τιμώντας τη προσφορά του στη Ορθόδοξη Ιεραποστολή και τη Θεολογία. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κκ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ λειτούργησε την Κυριακή 17-01-2010 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως παρουσία πλήθους Αιγινητών. Ακολούθως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα του Συνδέσμου των εν Αθήναις Αιγινητών και απηύθηνε εόρτιες ευχές στους συμπατριώτες του για το νέο έτος. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου καθηγητής κ. Διον. Καλαμάκης αναφέρθηκε στο έργο του τιμωμένου ιεράρχου τόσο στη Ορθὀδοξη ιεραποστολή της Κορέας όσο και στη θεολογική και Ελληνική γραμματεία αφού ο Σεβασμιώτατος τυγχάνει καθηγητής στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Σεούλ. Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Παπαλεονάρδος Δημοσθένης ανέγνωσε το Πρακτικό του Δ.Σ για την απονομή τιμής και σεβασμού στο συμπατριώτη Μητροπολίτη Κορέας και απένειμε εκ μέρους του Συνδέσμου τιμητική πλακέτα στο τιμώμενο ιεράρχη. Τονίστηκε ιδιαίτερα η καταγωγή του Σεβασμιωτάτου από το νησί της Αιγίνης και τη πολύτεκνη οικογένεια του η οποία ανέδειξε δύο σημαντικούς ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης  κκ ΕΦΡΑΙΜ και τον τιμώμενο Άγιο Κορέας. Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Κορέας συγκινημένος ευχαρίστησε το Διοικητικό συμβούλιο για την απονομή της υψίστης αυτής τιμής, την οποία όπως είπε την αποδέχεται όχι προς το πρόσωπο του αλλά για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ι.Μ Κορέας. Αναφέρθηκε δι΄ολίγων στο έργο της Ιεραποστολικής κοινότητας της Κορέας και τόνισε το ιδιαίτερο πνευματικό σύνδεσμο της Αιγίνης με τη Κορέα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο κρίκος που συνδέει τις δύο εκκλησίες είναι κατ΄ αρχήν ο Ι. Ναός Αγίου Διονυσίου Αρχ Αιγίνης που ανηγέρθη στο Πουσάν και εγκαινιάστηκε από τον Παναγώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο και δεύτερον η μεγάλη ευλογία της αποθησαύρισης του τιμίου λειψάνου του Αγ.Νεκταρίου Αιγίνης στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Σεούλ,προσφορά του ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μ. Αγ. Τριάδος- Αγ. Νεκταρίου Αιγίνης,και το οποίο από το ερχομό του στη Κορέα έχει επιτελέσει πολλά θαύματα. Ο Σεβ. τόνισε ότι αισθάνεται τον Αγ. Νεκτάριο, συμπαραστάτη και εμψυχωτή στη διακονία του στη περιοχή. Ανακοίνωσε με χαρά την ολοκλήρωση και κυκλοφορία της έκδοσης της βιογραφίας του Αγ. Νεκταρίου στα κορεάτικα και τη διοργάνωση κατά το τρέχον έτος 2010 για πρώτη φορά σε χώρα της Ασίας, τη Ν. Κορέα, συναυλίας βυζαντινής μουσικής από το χορό των Μαϊστόρων της ψαλτικής τέχνης υπό την διεύθυνση του Αιγινήτη καθηγητή -μουσικοδιδασκάλου κ. Αχ. Χαλδαιάκη. Στο τέλος το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου μουσικοδιδάσκαλος κ Αχ. Χαλδαιάκης απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια και η εκδήλωση έληξε με τη φήμη του Σεβασμιωτάτου.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Άγιος Κορέας χοροστάτησε στο Μεγάλο εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ψυρρή, μετόχιον της Ι. Μονής Παναγίας Χρυσολεοντίσσης Αιγίνης όπου εν μέσω της Καθηγουμένης και αδελφών της Ιεράς Μονής και πλήθους εκκλησιάσματος μεταξύ των οποίων πολλών Αιγινητών κύρηξε το θείο λόγο. Συγκινημένος ανέφερε ότι εκ βρέφους ανατράφηκε στις αυλές της Ιεράς Μονής της Χρυσολεόντισσας και πολλάκις εκζήτησε προσευχητικώς τις ευλογίες της Παναγίας στη δύσκολη διακονία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κκ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ τη Δευτέρα αρχίζει περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας (Άργος, Άρτα, Λαύριο, Αθήνα, Αίγινα) όπου η 23μελής νεανική χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αγ.Νικολάου Σεούλ θα δώσει συναυλίες εκκλησιαστικής και παραδοσιακής κορεάτικης μουσικής στα πλαίσια του εορτασμού συμπλήρωσης 110 χρόνων ιεραποστολής της Μητροπόλεως Κορέας.

Για το Δ.Σ του Συνδέσμου των εν Αθήναις Αιγινητών

Ο Γεν.Γραμματέας

Δημοσθένης ΠΑΠΑΛΕΟΝΑΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: