Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Κοπή Πίτας εις το Κρανίδι



Με τη χάρη του Θεού ετιμήθη και φέτος στο Κρανίδι ο πολιούχος του Τίμιος Πρόδρομος στον προσφάτως ανακαινισθέντα Μητροπολιτικό Ναό , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Το εσπέρας της εορτής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εόρτια εκδήλωση τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου της Ερμιονίδος και των τοπικών αρχών, των εκκλησιαστικών συνεργατών και πλήθους πιστών . Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το κοινωνικό και κοινωφελές έργο της Εκκλησίας γενικώς και των ενοριών της Μητροπόλεώς μας ιδιαιτέρως απαντώντας στην διάχυτη αμφισβήτηση και απαξίωση του έργου της Εκκλησία μας σήμερα .
Τόνισε όμως ότι το κύριο έργο της Εκκλησίας δεν είναι το κοινωνικό αλλά το σωτηριολογικό , δια της Θείας Λατρείας και των Ιερών Μυστηρίων. Η θυσιαστική αγάπη , η υπομονή στις αδυναμίες και τα ελαττώματα του άλλου , η προσευχή για τον αδελφό μας , αποτελούν της πεμπτουσία της εκκλησιαστικής -ενοριακής ζωής , κάτι που έχει πολύ ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την κρίση των αξιών. Όλοι προβληματιστήκαμε εντονότατα από τις πατρικές νουθεσίες του Ποιμενάρχου μας και πήραμε δύναμη και θάρρος να αρχίσουμε με νέα πνοή τον αγώνα μας κατά το νέο έτος. Την εορταστική εκδήλωση προσφώνησε ο αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου πρωτ. π. Γκίκας Παπαδημητρίου που διακονεί με ένθεο ζήλο επί μισό αιώνα την τοπική Εκκλησία , και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρανιδίου κ. Παντελεήμων Τόδωρης. Οι παιδικές χορωδίες της Ερμιόνης υπό την διεύθυνση του δραστήριου φιλόμουσου εφημερίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης π. Δημητρίου Αμπελά και του Κρανιδίου και Πορτοχελίου υπό την διεύθυνση της κυρίας Μαρίας Μπουλουγούρη άξιας καθηγήτριας της μουσικής , έδωσαν γιορτινό και ζωντανό κλίμα στη βραδιά , κατά την ολοκλήρωση του Αγίου Δωδεκαημέρου. Ακολούθησε η ευλογία και κοπή της Αγιοβασιλόπιττας. Το φλουρί έτυχε στον εφημέριο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Κρανιδίου π. Αναστάσιο Μέλλο , θεολόγο και φιλόλογο , ο οποίος έκανε και την παρουσίαση της εκδήλωσης. Έτη Πολλά και Ευλογημένα! Ο Τίμιος Πρόδρομος να μας ανοίγει το δρόμο προς το Χριστό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: