Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του «Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας»

SFIOEK_01 SFIOEK_02

SFIOEK_03 SFIOEK_04

Το τσουχτερό κρύο την Κυριακή 12η Δεκεμβρίου 2010 δεν εμπόδισε το πλήθος των Αιγινητών, να κατακλίσει την αίθουσα του «Λεουσείου Ιδρύματος» στην Αίγινα ώστε να παρευρεθεί στην εκδήλωση του Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας. Μια εκδήλωση που στόχο είχε τη συμπαράσταση στον πατριώτη μας Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο.

Η εκδήλωση περιείχε, ζεστό τσάι, νηστίσιμα εδέσματα των κυριών του συλλόγου, προβολή dvd με τη δράση και το έργο που επιτελείται στην Ι.Μ. Κορέας, καθώς και παραδοσιακή μουσική με το Λαούτο του π. Νικολάου Γαρυφάλλου και το βιολί του κ. Ευάγγελου Σοφικίτη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του συλλόγου κ. Νεκτάριος Λαβούτας, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και περιγράφοντας εν ολίγοις το έργο που επιτελείται στην Ι.Μ. Κορέας. Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Ύδρας, Σπετσών, & Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ, Πανοσιολογιότατος κ. Αμφιλόχιος Γελαδάκης.

Ακολούθησε η προβολή DVD με το έργο της Ι.Μ. Κορέας, που ενθουσίασε το κοινό και σχολίασε θετικά το έργο το έργο του πατριώτη μας στης χώρα της «Πρωινής Γαλήνης». Στη συνέχεια επί της σκηνής, ο π. Νικόλαος Γαρυφάλλου, στο Λαούτο και ο κ. Βαγγέλης Σοφικίτης, στο βιολί, μας χάρισαν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια απ’ολη την Ελλάδα. Ο π. Νικόλαος έκανε την έκπληξη τραγουδώντας ένα τραγούδι με δικούς του στίχους αφιερωμένο στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο. Ακόμα μια έκπληξη μας επιφύλαξε η βραδιά με την παρουσία της κ. Σάρας Κορωναίου-Τράμπα, ανιψιά του Σεβ. Μητροπολίτου Πισιδίας κ. κ. Σωτηρίου Τράμπα (πρώην Μητροπολίτου Κορέας) Η. κ. Κορωναίου ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της πατρίδος μας, ξεσηκώνοντας από ενθουσιασμό την κατάμεστη αίθουσα.

Για την οικονομική ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου ο Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας πραγματοποίησε λαχειοφόρο αγορά, κληρώνοντας κατά την διάρκεια της βραδιάς, ένα φούρνο μικροκυμάτων, διαθέτοντας ημερολόγια 2011 αφιερωμένα στα «110 χρόνια ορθόδοξης μαρτυρίας στην Κορέα»

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Σάκη Σακκιώτη , ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «…σας θαυμάζω που υποστηρίζετε με τον καλύτερο τρόπο την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη και να συγχαρώ αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία. Αναγνωρίζουμε και τιμάμε το έργο του Μητροπολίτου Κορέας και ο δήμος θα συμπαρίσταται στο έργο σας και στο έργο του π. Αμβροσίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ιερείς του νησιού, ο νεοεκλεγής δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, η Νομαρχιακή (περιφερική ) σύμβουλος κ. Δήμητρα Στάθη, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, Νεκτάριος Κουκούλης, Φίλιππος Τζίτζης, Ελευθέριος Πάλλης.

Την ημέρα της εκδήλωσης, την Αίγινα επισπεύτηκε με κλιμάκιο φοιτητών, ο διακεκριμένος καθηγητής κ. Παρασκευάς Χαμάλης του πανεπιστημίου North Central College U.S.A του Σικάγου. Ο κ. Χαμάλης είναι συνεργάτης της Ι.Μ. Κορέας και αδελφικός φίλος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας και ο οποίος εκδήλωσε την επιθυμία επισπευτεί την Ι.Μ. του Αγίου Νεκταρίου και να γνωρίσει από κοντά τους γονείς των αρχιερέων, Ύδρας κ. Εφραίμ και Κορέας κ. Αμβροσίου. Ο γραμματέας του συλλόγου μας συνόδευσε και ξενάγησε το κλιμάκιο του πανεπιστημίου στην Ι. Μ. Αγίου Νεκταρίου και στους γονείς των αρχιερέων

Καλά Χριστούγεννα, Ευλογημένο το νέο έτος 2011 και μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που αξίζουν την υποστήριξη μας.

SFIOEK_05

Δεν υπάρχουν σχόλια: