Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στα Μέθανα

Την Τετάρτην 30η Μαρτίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ ετέλεσε βραδυνήν Αρχιερατικήν Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικόν Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Μεθάνων με την συμμετοχήν των Ιερέων της Χερσονήσου των Μεθάνων.


Εις την ομιλίαν του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εις την Μ. Τεσσαρακοστήν και την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργίαν, καθώς επίσης εις την Εβδομάδα Ιερατικών κλίσεων και έδωσε μεγάλην έμφασιν εις την Προσευχή γενικότερα και δη εις τας Προσευχάς όλων ημών εις το φωτίσαι τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν τον δρόμο της Ιερωσύνης.


Εις το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μαζί με το Αντίδωρον μοίρασε εις το εκκλησίασμα έντυπα απευθυνόμενα εις την χριστιανή μητέρα και περιέχοντα την ειδικήν προσευχήν «Κύριε, κάνε να γίνει Ιερέας ένα από τα παιδιά μου! Κάνε με να ζω σαν καλή χριστιανή και να οδηγώ τα παιδιά μου στο καλό, για να λάβω την χάρη να σου προσφέρω, Κύριε, έναν άγιο ιερέα η μια αφοσιωμένη πρεσβυτέρα. Αμήν».


Εις την Θεία Λειτουργία παρίστατο ο Δήμαρχος Μεθάνων και Τροιζηνίας κ. Ιωάννης Σαμπάνης, οι Αρχές του Τόπου, Εκπρόσωποι των φορέων και πλήθος πιστών. Μετά το Αντίδωρον παρετέθη κέρασμα εις την νεόδμητον αίθουσα του Ιερού Ναού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: