Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !


Κατά τας  ημέρας της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και συγκεκριμένως από την Μ. Τρίτη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ  προεξήρχε των ιερών ακολουθιών και εκήρυξε τον Θ. Λόγον, εις τον Ι.  Καθεδρικόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.

Ας σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας τη ευλογία του Σεβασμιωτάτου κατέφθασε εις την νήσον ολίγον προ της Αναστάσεως το Άγιον Φώς. Εγένετο η υποδοχή εις τον λιμένα από τον Γενικόν Αρχιερατικόν Επίτροπον τον εντιμότατον κ. Δήμαρχον, και τας λοιπάς πολιτικάς και στρατιωτικάς αρχάς.

Ο Σεβασμιώτατος υπέδεχθη το Άγιον Φώς εις τον Νάρθηκα του Ι. Καθεδρικού Ναού και τον διένειμε εις τας ενορίας της νήσου. Ευχαριστούμεν θερμώς τον Δήμον  Ύδρας δια την θεάρεστον πρωτοβουλίαν της ελεύσεως του Αγίου Φωτός.

Εις την ακολουθίαν της Αναστάσεως παρέστη και ο εξοχώτατος κ. Πρωθυπουργός της χώρας μετά της συζύγου του.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε μετά του ιερού κλήρου τον Εσπερινόν της Αγάπης και διένειμε το Πασχαλινό Αυγό. Το εσπέρας της αυτής ημέρας ο Σεπτός Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ετέλεσε τον εσπερινόν της Αγάπης εις τον νέον πάγκαλον Ι. Ναόν του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: