Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πνευματική περιοδεία Σεβασμιωτάτου εις Ερμιονίδα.









Κατά την Ε΄ Εβδομάδα των Αγίων Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, περιόδευσε την Ερμιονίδα, ιερουργών και κηρύσσων τον θείον λόγον.


Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, λειτούργησε εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης. Το Εσπέρας, χοροστάτησε και ομίλησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό εις τον Ιερόν Ναόν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης.


Το Εσπέρας της Δευτέρας, Τρίτης και Πέμπτης, τέλεσε το Μυστήριον του Αγίου Ευχελαίου εις χωρία της περιοχής.


Την Τετάρτη και την Παρασκευή το πρωί, ετέλεσε την Προηγιασμένην δια τα Λύκεια και το Γυμνάσιο του Κρανιδίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, ενώ την Πέμπτην πρωί για το Λύκειο της Ερμιόνης. Ομιλών πατρικά και με αμεσότητα στα παιδιά, τόνισε τη σπουδαιότητα των ημερών της Μ.Τεσσαρακοστής και προέτρεψε τους νέους να ενστερνιστούν την άσκηση και τον πνευματικό αγώνα στη ζωή τους, καθώς τα προβάλλει η Εκκλησία μας την περίοδο αυτή και «να δείξουν χαρακτήρα» στην προσπάθεια τους να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, όπως κάνουν οι αθλητές στον αγωνιστικό χώρο. Η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια είναι αρετές τις οποίες αν κατακτήσουν οι νέοι, θα βοηθήσουν την πατρίδα μας να ανακάμψει και να ατενίσει με ελπίδα το μέλλον.


Την Τετάρτη εσπέρας, ετέλεσε τον Μεγάλον Κανόνα στην Ιεράν Μονήν Παντανάσσης Κρανιδίου και την Παρασκευή , τον Ακάθιστον Ύμνον εις τον Άγιον Νικόλαον Διδύμων.


Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, λειτούργησε εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελιστρίας Θερμησίας και το εσπέρας κατά τον τελευταίον Κατανυκτικόν Εσπερινόν εις τον Ιερόν Ναόν Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου, συγχοροστάτησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ που ευρίσκετο εις την επαρχίαν μας, όστις και ομίλησε διά το διαχρονικόν υπόδειγμα μετανοίας της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: