Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εις την Ύδρα & Χειροτονία π. Θεοδώρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη εόρτασε και εφέτος ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου. Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της νήσου.

Τον Θ. Λόγον κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευδόκιμος Καρακουλάκης συγγραφέας.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η κατανυκτική λιτάνευσις της Ι. Εικόνος της Φανερωμένης, η αρτοκλασία εις τον λιμένα και η απόλυσις.

 

 

Την κυριώνυμον της εορτής παρουσία των αρχών της νήσου και πλήθους λαού τελέσθηκε η Αρχιερατική πανηγυρική Θ. Λειτουργία, όπου ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε πρεσβύτερον τον Διακόνον π. Θεόδωρον Θεοδοσίου. Στην συγκινητική προσφώνησή του ο π. Θεόδωρος αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο της Ιερωσύνης, έκαμε την αυτοκριτική του και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο διότι πλησίον του επί πέντε και πλέον έτη διδάχθηκε πολλά και ωφέλιμα.

Ὁ Σεβασμιώτατος εις την εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στην εορτή της Κοιμήσεως με τις θαυμαστές συνθέσεις και αντιθέσεις στο πρόσωπο της Παναγίας μας. Εν συνεχεία τόνισε την αξία της Ιερωσύνης, το μέγα θαύμα της Ιερωσύνης και υπογράμμισε ότι το έργο του ιερέως είναι λατρευτικό, διδακτικό και φιλανθρωπικό. Κανένας πτωχός στην ενορία. Επίσης σημείωσε πως οι άνθρωποι σήμερα μας έχουν παρεξηγήσει, δεν μας παίρνουν στα σοβαρά, μας απαξιώνουν, μας χλευάζουν, αλλά εμείς οι κληρικοί οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για τον λαό μας που υποφέρει. Ευχαρίστησε τον π. Θεόδωρο για την διακονία του και του ευχήθηκε να μείνει σταθερός σε ότι διδάχθηκε και με αγάπη , πίστη και αφοσίωση να επιτελεί το έργο του.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιον πρωϊνόν. Εις τας ακολουθίας έψαλλε πολυμελής χορωδία υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Άγγελου Διαμαντόπουλου. Έτη πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: