Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ιερά Πανήγυρις Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου

 





 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια τελέσθηκαν στην πόλη του Κρανιδίου και στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Τιμίου Προδρόμου λατρευτικές συνάξεις,  επι τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Βαπτιστού του Κυρίου. Πιο συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου 2012 στις 07.00 μ.μ. τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό Αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ. Επιπροσθέτως, ομίλησε σχετικώς και επικαίρως ο Γ.Α.Ε της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ακίνδυνος Δαρδανός, κάνοντας λόγο για την παρρησία του Τιμίου Προδρόμου, καθως επίσης και για τον έλεγχο που άσκησε στην τότε κοσμική εξουσία. Επίσης τόνισε πως η άσκηση του ελέγχου προϋποθέτει καθαρότητα βίου και τήρηση των ευαγγελικών επιταγών. Στην συνέχεια ακολούθησε ιερά  λιτανευτική πομπή στα γραφικά  σοκάκια της πόλεως, όπου και περιεφέρθη η ιερά, θαυματουργός και ιστορική εικόνα του Μεγάλου Ασκητού και Προφήτου Προδρόμου.
Στις 29 Αυγούστου 2012 έλαβε χώρα αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ,  όστις και εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείον Λόγον. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ζωή του Προδρόμου και υπογράμμισε πως θα πρέπει εμείς οι πιστοί Χριστιανοί να αναστήσουμε τον πεθαμένο και νεκρωμένο εαυτό μας και να τον καταστήσουμε δοχείον της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ακολούθησε πλούσιον εόρτιον πρωινόν στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού, τη μερίμνη των κυριών του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου. Αργότερα ο Σεβασμιώτατος εβράβευσε και ευχήθηκε στους επιτυχόντας στις πανελλαδικές εξετάσεις και πλέον νεοεισαχθέντας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στα στελέχη της Κατασκηνώσεως του Πόρου και τα ευχαρίστησε για την πολύτιμη όπως είπε προσφορά τους, καθώς επίσης και για την άριστη συνεργασία κατά την εφετινή Κατασκηνωτική περίοδο.
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως την όλη μέριμνα της Πανηγύρεως και του ευπρεπισμού του Ιερού Ναού είχε ο προϊστάμενος αυτού,  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραβίας. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Έτη πολλά και ευλογημένα! Ο Τίμιος Πρόδρομος ας σκέπει και φρουρεί άπαντας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: