Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σχολή Γονέων Αιγίνης

001002003004amfi001amfi002

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Νεότητας , η δεύτερη κατά σειρά ομιλία , του 3ου κύκλου Συνάξεων γονεϊκής επιμόρφωσης, που διοργανώνονται από την Αρχιερατική Επιτροπεία Αιγίνης για την περίοδο 2012-2013.

Η ομιλήτρια κ. Κική Τζωρτζακάκη –Λυμπεροπούλου εκπαιδευτικός και συγγραφέας, διαπραγματεύθηκε με ιδιαίτερα γλαφυρό και παραστατικό τρόπο, το θέμα «Θαρραλέοι γονείς ανατρέφουν παιδιά με θάρρος και αυτοπεποίθηση».

Μέσα από πλειάδα παραδειγμάτων αναφέρθηκε στην σπουδαία σημασία του θάρρους , ως ουσιαστικό στοιχείο της προσωπικότητας των γονέων. Η ομιλήτρια, δίνοντας έμφαση στο πως οι γονείς ανατρέφουν τα παιδιά τους, επεσήμανε τις διάφορες φοβίες που πολλές φορές ασυναίσθητα μεταδίδουν οι γονείς στις παιδικές ψυχές, και μεταξύ άλλων σημείωσε: « ο φόβος είναι φίλος και προστάτης μας , χάρη σε αυτόν επιβιώνουμε . Χωρίς αυτόν θα γκρεμιζόμαστε, θα πληγωνόμαστε ,θα κάναμε τις πιο επικίνδυνες και θανατηφόρες κινήσεις. Ο φόβος μας συγκρατεί και μας προστατεύει . Χρειάζεται όμως να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε , γιατί διαφορετικά μπορεί να μας οδηγήσει στην καταστροφή» και συνέχισε «το αντίδοτο που έχουμε για να γλυτώσουμε από τις επιπτώσεις του φόβου, δεν είναι η περιφρόνηση του κινδύνου , αλλά η γνώση του, που λέγεται θάρρος . Θαρραλέος δεν είναι ο άνθρωπος που δεν φοβάται , αλλά εκείνος που έμαθε να διαχειρίζεται τον φόβο του».

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση επί του θέματος, με τους παρευρισκόμενους γονείς να θέτουν για αρκετή ώρα σειρά ερωτημάτων στην ομιλήτρια . Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 , με ομιλήτρια την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια κ. Αθηνά Μίχα και θέμα «Η σημασία της γιορτής στην δημιουργία ισχυρών δεσμών στην οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: