Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συμμετοχή του «Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας» στα πλαίσια Εόρτια 2012 του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως της Ι.Μ. Ν. Σμύρνης.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ  2012 006dΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ  2012 007dΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ  2012 013dΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ  2012 015dΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ  2012 017d

 

Γράφει: ο Νεκτάριος Λαβούτας

Ο Σύλλογός μας αποδέχθηκε πρόσκληση για την συμμετοχή του στα « Εόρτια 2012» προς τιμήν της μνήμης της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Ι.Ν. στην Αργυρούπολη. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου έλαβε χώρα ειδική εκδήλωση με θέμα την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κορέα. Τα μέλη Δ.Σ. Συλλόγου μας, Πρωτ. π. Νεκτάριος Κουκούλης και η κ. Μαρία Κουνάδη –Στενάκη, αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες του συλλόγου καθώς και στην ιστορική διαδρομή της Ιεραποστολής στη Κορέα, που φέτος κλείνει 112 χρόνια Ορθόδοξης μαρτυρίας.

Συνδεθήκαμε ζωντανά για περίπου 40΄ μέσω skype, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Κορέα. Στη συνέχεια, έγινε ένας διάλογος με ερωτήματα που έθεσαν στο Σεβασμιώτατο το κοινό και απάντησε στα ερωτήματα που αφορούσαν τις δυσκολίες του Ιεραποστολικού έργου, τη μισθοδοσία των κορεατών ιερέων, τον αριθμό των Ι. Ναών και των Ορθοδόξων Κορεατών. Είπε χαρακτηριστικά …Χωρίς ιερείς, χωρίς διακόνους της Εκκλησίας δεν μπορεί να γίνει Ιεραποστολή ας έχεις χρήματα και κτίρια. Αν δεν έχεις ανθρώπους αφιερωμένους στην Εκκλησία, δεν γίνεται Ιεραποστολή, αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα… …Ακολούθησε προβολή dvd που αφορούσε το σπουδαίο έργο που επιτελείται στη χώρα της « Πρωινής Γαλήνης» όπως αποκαλούν την Κορέα, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας και Έξαρχο Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιο και τους συνεργάτες του.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρετέθει γεύμα στα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον π. Θεόδωρο για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της ενορία του. Με το χαρακτηριστικό χαμόγελο και τη σεμνότητα που τον διακρίνει, μάθαμε ότι: Από το έτος 2000 λειτουργεί στην ενορία του σε καθημερινή βάση το «Γεύμα Αγάπης» για 200 συνανθρώπους μας, σε εγκαταστάσεις σύγχρονες και παραδίδεται στους δικαιούχους γεύματα σε υγιεινά και ασφαλή σκεύη μιας χρήσης. Το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων είναι προσφορές συνανθρώπων μας, καθώς και προσφορές «αντί στεφάνων» και «εις Μνήμη». Αναφέρθηκε στις κατασκηνώσεις στη Βόρειο Εύβοια και μας κάλεσε να γνωρίσουμε και αυτή τη Θεάρεστη δραστηριότητα. Επίσης στη φιλοξενία αλλοδαπών παιδιών, στην αιμοδοσία και σε άλλες δραστηριότητες. Όλα αυτά έχουν την σφραγίδα του εθελοντισμού και την αγάπη των εθελοντών προς τον συνάνθρωπό μας. Ο Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας, ευχαρίστησε τον Πρωτ. π. Θεόδωρο Γεωργίου, προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας καθώς και τον Πρεσβ. π. Βασίλειο Αυγουστίνο και τους συνεργάτες τους, για την φιλοξενία και τη συνεργασία. Φύγαμε γεμάτοι από θαυμασμό για τον χαρισματικό π. Θεόδωρο, το ευχαριστούμε και τον προσκαλούμε στην Αίγινα για να ανταποδώσουμε την φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: