Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίον Τύπου

Ecclesiasmus_01Ecclesiasmus_02Ecclesiasmus_03Ecclesiasmus_04Ecclesiasmus_07Ecclesiasmus_05

 

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε την 21ην Δεκεμβρίου 2012 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, παρουσία των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου Ύδρας.

Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του, αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και ανέλυσε το νόημά της. Επιπροσθέτως υπογράμμισε πως θα πρέπει να δεχθούμε εντός μας το Θείον Βρέφος, με καθαρή καρδία, πυρπολούμενη από θυσιαστική και συνάμα αγαπητική διάθεση. Έθεσε σχετικούς προβληματισμούς και πρότεινε στους μικρούς μαθητές να βρίσκονται σε πνευματική εγρήγορση!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης μας μοίρασε στους μαθητές καθώς επίσης και στους εκπαιδευτικούς μικρά εικόνα της Γεννήσεως του Κυρίου και επίκαιρο πόνημα, το οποίο αναφέρεται στην μορφή του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Θανοπούλου, με τίτλο: Ο Ιεροκήρυξ της Αγάπης.

Θερμές ευχαριστίες στους Διευθυντές και στους υπολοίπους εκπαιδευτικούς των σχολείων, που με προθυμία ανταποκρίθηκαν και έφεραν τα παιδιά στον Ιερό Ναό.

Καλά Χριστούγεννα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: