Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα Ήθη και Έθιμα της Μάλτας, από τον «Σύλλογο Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας» στην Αίγινα.

nekt001nekt002nekt003nekt004

Γράφει: ο Νεκτάριος Λαβούτας

Στην κατάμεστη αίθουσα το «Κέντρου Νεότητας Αίγινας», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας, με θέμα «Χριστουγεννιάτικα Ήθη & Έθιμα της Μάλτας». Ομιλητής ο φιλέλληνας καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου της Μάλτας Prof. Martin Zammit, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της μαλτέζικης οικογένειας και κυρίως των παιδιών στα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της Μάλτας. Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε τον ομιλητή, ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Νεκτάριος Λαβούτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην 24νη φιλία που τον συνδέει με τον ομιλητή και την αγάπη του για την Αίγινα.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μέσω Power Point τα διάφορα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα της Μάλτας και τον τρόπο που εκδηλώνουν τα παιδιά, την αγάπη τους προς τον νεογέννητο Χριστό. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παιδική χορωδία της Ι. Μητροπόλεως υπό τον χοράρχη Αρχιερατικό Επίτροπο Αίγινας π. Νικόλαο Γαρυφάλλου. Τα παιδιά της χορωδίας απέδωσαν άψογα στη μαλτέζικη γλώσσα, τα μαλτέζικα κάλαντα με τίτλο : «Κοιμήσου, μην κλαις άλλο»

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου της Αίγινας κ. Θεοδόσιου Σακκιώτη, ο οποίος επισήμανε την άριστη απόδοση των ελληνικών από τον prof. M. Zammit και το επίκαιρο θέμα της ομιλίας του.

Σε σύντομη ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας και προέδρου του Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας κ. Εφραίμ, επισήμανε τον ρόλο της φιλίας και διάβασε στο κοινό ένα απόσπασμα του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Η Αδελφή μου» για να μας φέρει πιο κοντά στο βαθύτερο θρησκευτικό συναίσθημα των ημερών. Ευχαρίστησε τον ομιλητή για την παρουσίαση και του προσέφερε τα « Άπαντα του Αγίου Νεκταρίου», προσφορά της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου. Μετά το πέρας προσφέρθηκε τσάι στην πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα του Κ. Νεότητας. Για περισσότερα από την εκδήλωση http://www.aeginaportal.gr

Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: