Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου







Παρά τις ποικίλες δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης και άλλων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το έργο διαδόσεως του ευαγγελικού μηνύματος στον προσφιλή κορεατικό λαό, τρία πρόσφατα γεγονότα αναπτερώνουν τις ελπίδες και σηματοδοτούν την περαιτέρω επέκταση της ορθόδοξης μαρτυρίας στην Κορέα.
Το πρώτο αφορά στην ομαδική βάπτιση, που τελέστηκε το Σάββατο 21 τρχ. μηνός στην Σεούλ. Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες (μέσος όρος ηλικίας 30 ετών) κατά την βαπτισματική θ. Λειτουργία προστέθηκαν στα μέλη της εν Κορέα Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ αρκετοί άλλοι περιμένουν στην τάξη των Κατηχουμένων να έρθει η σειρά τους.
Το δεύτερο ελπιδοφόρο γεγονός αφορά στην μεγάλη πρόοδο, που έχει σημειώσει ο εκδοτικός οίκος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας: “Korean Orthodox Editions”. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πολλά ορθόδοξα βιβλία, τα οποία πωλιούνται στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Κορέας και στο διαδίκτυο (internet shopping). Χαρακτηριστικό της καλής  κυκλοφορίας των βιβλίων είναι ότι τον μήνα Σεπτέμβριο εξαντλήθηκαν και, λόγω ζητήσεως, αμέσως επανεκδόθηκαν τα βιβλία: «Μια βραδιά στην έρημο του Αγίου Όρους» του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου π. Ιεροθέου και «Byzantin Theology» του αειμνήστου π. John Meyerdoff. Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για όλους όσοι εργάζονται στην Ιερά Μητρόπολη Κορέας ήταν ότι το βιβλίο «Μια βραδιά στην έρημο του Αγίου Όρους» έγινε πρόσφατα best seller, ανάμεσα στις πολλές χιλιάδες χριστιανικών βιβλίων που κυκλοφορούνται.
Το τρίτο γεγονός, που φανερώνει την αποδοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κορεατικὴ κοινωνία είναι η αποστολή για πρώτη φορά ευχετήριας κάρτας και δώρου προς την Ιερὰ Μητρόπολη Κορέας της Προέδρου της Κορεατικής Δημοκρατίας εξοχωτάτης κ. Park Geun-hye, εξ αφορμής της μεγάλης παραδοσιακής κορεατικής γιορτής του Τσουσόκ (Ημέρα Ευχαριστιών).

Ευχαριστία, αίνος και δοξολογία ανήκουν πρώτον, στον Τριαδικό Θεό για τα πλούσια δώρα της Αγάπης Του και δεύτερον, προς το πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον σεπτό Προκαθήμενό Του για την εξηκονταετή άγρυπνη ποιμαντική μέριμνά Του προς την εν Κορέα Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: