Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίον Τύπου












Το Κρανίδι εώρτασε με κάθε λαμπρότητα τον πολιούχο και προστάτη του Τίμιο Πρόδρομο την 28η και 29η Αυγούστου 2013, επι τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας αυτού Κεφαλής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου , των τοπικών Αρχόντων και πλήθους πιστών από την Ερμιονίδα, αλλά και επισκεπτών. Την κυβέρνηση εξεπροσώπησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός.
Κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό ομίλησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας  και ανέλυσε το χωρίον  από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο: «ο λόγος ο εμὸς ου χωρεί εν υμίν» αναφερόμενος στο κήρυγμα του Τιμίου Προδρόμου το οποίο δεν μπορούσαν να δεχθούν ούτε τότε ούτε και σήμερα οι άνθρωποι γιατί είναι δύσκολη η απόφαση να υποτάξει ο άνθρωπος το θέλημά του στο θείο θέλημα. Προέτρεψε άπαντες σε μετάνοια κατά το προδρομικό κήρυγμα, συμπεραίνοντας ότι η αμαρτία δεν είναι ίδιον μόνο της δικής μας εποχής , αλλά είναι διαχρονική ασθένεια της ανθρώπινης ψυχής η οποία εκφράζεται παντοιοτρόπως και μόνο με τη δική μας θέληση θεραπεύεται, όταν ζητήσουμε από το Θεό να μας συγχωρήσει.
Επηκολούθησε  η κατανυκτική λιτάνευση της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Αγίου, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής Ερμιονίδος.
Την κυριώνυμο ημέρα κατά την Αρχιερατική θ. Λειτουργία τον θείον λόγον εκήρυξε ο πανοσ. ιεροκήρυξ π. Νικόδημος Αεράκης και ανέλυσε το περιστατικό της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Βαπτιστού, προτρέποντας να μιμηθούμε την μαρτυρία του υπέρ της αληθείας.
Το εσπέρας της Εορτής ετελέσθη μεθέορτος Εσπερινός και εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου. 

Είθε ο Τίμιος Πρόδρομος να σκέπει και να  ευλογεί την πόλη του Κρανιδίου και όλη την δοκιμαζόμενη πατρίδα μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: