Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου



















Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και Εκκλησιαστικής Λαμπρότητας τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου επισκόπου μας κ.κ. Εφραίμ, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόρου. Εις το Θείο κύρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή του Μεγάλου Δείπνου και στη σημασία αυτής. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επιδόθηκε στον Προθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού π. Γεώργιο Στόκο , επ' ευκαιρία συμπληρώσεως τριάντα (30) ετών ποιμαντικής διακονίας στη Νήσο του Πόρου, το αφιερωμένο σε αυτόν λεύκωμα του κ. Ιωάννη Μανιάτη με θέμα τον μεγάλο ζωγράφο Κωνσταντίνο Παρθένη, τις αγιογραφίες του στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πόρου και το σύνδεσμο του αλεξανδρινού ζωγράφου με το νησί του Πόρου.  
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της κατά Θεόν Ποιμαντικής Συνέργειας στο μυστικό Αμπελώνα του Κυρίου κάνοντας εκτενή αναφορά στο λόγο του Αποστόλου Παύλου «Θεοῦ γάρ ἐσμέν συνεργοί∙ Θεοῦ γεώργιον, Θεοῖ οἰκοδομή ἐστέ», προσφέροντάς στον π. Γεώργιο, λεύκωμα αναφερόμενο στο πρόσωπο της Παναγίας. 
Επίσης, το Ενοριακό Συμβούλιο του Ναού τον τίμησε για την συνεχή και άοκνη προσφορά του στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου.
Στην αντιφώνησή του ο π. Γεώργιος Στόκος αναφέρθηκε στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου «Κακοπάθησον ὡς καλὸς στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ» και στην ποιμαντική ευθύνη που προκύπτει από αυτόν τον σπουδαίο ποιμαντικό λόγο του Αποστόλου των Εθνών.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο, τους Τοπικούς Άρχοντες και το Ενοριακό Συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου για την πολυετή και αγαστή συνεργασία τους στα τριάντα (30) χρόνια Ιερατικής διακονίας. 
Τέλος, ο π. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, πρόσφερε στο Εκκλησίασμα μικρές εικόνες με τις αγιογραφίες του Κωνσταντίνου Παρθένη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: