Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίον Τύπου

















Το νησί των Σπετσών εόρτασε για μια ακόμη φορά τη μνήμη του πολιούχου του Αγίου Νικολάου.Ο εορτασμός γίνεται στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου κτισμένο στην είσοδο του παλαιού λιμανιού, αντικριστά με το φάρο του νησιού.
Την εορτή λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Ερμιονίδος κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος έφτασε στο νησί συνοδευόμενος από τους διακόνους της Μητροπόλεως, λίγο μετά το μεσημέρι της παραμονής.
Στον εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος και έλαβαν μέρος όλοι οι ιερείς του νησιού. Μετά την αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος ομίλησε και εξύμνησε την προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, θεμελιώνοντας τα λεγόμενά του από την υμνολογία της εορτής. Έτσι είπε ότι ο άγιος χαρακτηρίζεται ως Φιλάνθρωπος, ως πύργος της πίστεως και ως καλλονή των Ιεραρχών. Οι αρετές του ευωδιάζουν. Έτσι και μεις να τον παρακαλέσουμε ώστε να ανοίξουν με τις πρεσβείες του τα μάτια της ψυχής, και να βεβαιωθούμε για την αλήθεια της πίστεώς μας.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ιστορικό ναό του αγίου πλαισιούμενος από τους ιερείς και τους διακόνους. Στην ομιλία του τόνισε ότι ο άγιος είναι ο κατ' εξοχήν υγιής άνθρωπος. Μετά την Θ. Λειτουργία ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της παλαιάς εικόνος του Αγίου Νικολάου και μετά έγιναν τα κεράσματα στο αρχονταρίκι της μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: