Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Μετακατασκηνωτική Συνάντηση στον Πόρο









Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Εφραίμ, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μετακατασκηνωτική συνάντηση των παιδιών και των στελεχών της Κατασκήνωσης Πόρου. Μετά από το  πρωινό προσκύνημα ,  τη ζεστή φιλοξενία στο μοναστήρι της Παναγίας μας   Ζωοδόχου Πηγής, με  τις εύστοχες  συμβουλές του γέροντος της Μονής αρχιμ. π. Λουκά  Ζήσιμου ως εφόδιο , επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης, ανηφορίζοντας πεζοί. Εκεί κάναμε την έπαρση της ελληνικής σημαίας και πραγματοποήθηκε  φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης. Στή συνέχεια κατεβήκαμε στο Κέντρο Νεότητας του Πόρου, όπου είχαμε συνάντηση με θέμα τον βίο και τους λόγους του Οσίου Πορφυρίου. Ακολούθησε συζήτηση και ετέθησαν προβληματισμοί. Ένας από αυτούς ήταν  σχετικά με το πόσο πραγματοποιήσιμες είναι οι αρετες που άσκησε ο Όσιος Πορφύριος  αφού το διαδύκτιο και συγκεκριμένα το facebook ασκεί κακή επιρροή στους νέους. Στο γεύμα που δόθηκε μετά είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε επίκαιρες σκέψεις και ευχές από τον αρχιερατικό επίτροπο Πόρου π. Γεώργιο Στόκο, ο οποίος επιμελήθηκε την φιλοξενία μας και τον ευχαριστούμε! Στην κοπή της πίτας , το φλουρί βρήκε ο εκ Πόρου κατασκηνωτής Ευάγγελος Μούχο, ο οποίος και πήρε συμβολικό δώρο. Μετά , συζητήσαμε για την προσεχή κατασκηνωτική περίοδο και καθορίσαμε επιμέρους θέματα  του καθημερινού προγράμματος. Τραγουδήσαμε τα κατασκηνωτικά τραγούδια μας και αφού πήραμε ως ενθύμιο ημερολόγιο τοίχου του 2014 με κατασκηνωτικό θέμα, επιστρέψαμε  χαρούμενοι στα σπίτια μας, με ωραίες αναμνήσεις από την σύντομη αλλά γεμάτη ομαδικές δραστηριότητες συνάντησή μας, κατά την οποία είχαμε  την ευκαιρία να δούμε ξανά ο ένας τον άλλο και να ανανεώσουμε την καλοκαιρινή μας - πρώτα ο Θεός - συνάντηση στην κατασκήνωση. Δόξα τω Θεώ για όλα!!! Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της τοπικής μας Εκκλησίας!!!
*  Καλή Χρονιά , γεμάτη αγάπη!!! Κοντά στα ιερά μυστήρια. Κοντά στον Χριστό.  Μελετώντας τον Λόγο του στό Ευαγγέλιο και θέτοντας τις βάσεις για το μέλλον και και για την ψυχική και πνευματική μας ανάπτυξη!

* οι  ευχές αυτές περιέχουν επιγραμματικά τα μηνύματα από όσα με πολύ αγάπη μας προσέφεραν στους χαιρετισμούς τους ο π.Λουκάς και ο π.Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: