Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δελτίον Τύπου















































































Ο  Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ κατά την 6η και  7η  Ιανουαρίου 2014, βρισκόταν στην Ερμιονίδα και προεξήρχε των λατρευτικών  συνάξεων κατά τις εορτές των Θεοφανείων και του Τιμίου Προδρόμου.
Συγκεκριμένα την πρωία της εορτής των Θεοφανείων, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιλάδος και τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό. Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Δεσποτικής Εορτής  των Θεοφανείων. 
Το εσπέρας, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του εορτάζοντος Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου μετά το πέρας του οποίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εόρτια σύναξη κοπής της Αγιοβασιλόπιτας  για τις ενορίες της Ερμιονίδας. Συμμετείχαν οι ιερείς  της περιοχής , ο κ. Δήμαρχος Ερμιονίδος , ο οποίος και απηύθυνε  χαιρετισμό, μέλη του δημοτικού συμβουλίου,  οι εκκλησιαστικοί συνεργάτες και κατηχητές των τοπικών ενοριών. Ο Σεβασμιώτατος στην κεντρική ομιλία του περιέγραψε γλαφυρά την σύγχρονη κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και προέτρεψε όλους να καταφύγουμε στον Χριστό  δια της μετανοίας, για να έχει ελπίδα και διέξοδο ο κοπιώδης καθημερινός μας αγώνας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από επίκαιρο θεατρικό δρώμενο και κάλαντα του Δωδεκαημέρου από τα μέλη των νεανικών συνάξεων του Κρανιδίου και της Ερμιόνης.
Την επομένη , στον ίδιο ιερό Ναό , προεξήρχε της θείας Λειτουργίας και στο κήρυγμά του  ανέλυσε την μοναδική θέση του Τιμίου Προδρόμου στο σχέδιο της φανερώσεως του Χριστού ως Μεσσία στον κόσμο και  την προτροπή του Βαπτιστού για μετάνοια ως επίκαιρο και διαχρονικό μήνυμα για τον κάθε πιστό άνθρωπο. Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας παρατεθηκε  πρωινό στην αίθουσα του Ι.Ναού.

Έτη Πολλά και Ευλογημένα!















































Δεν υπάρχουν σχόλια: