Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου


























Ο Ενοριακός ναός του Αγίου Αντωνίου Σπετσών εόρτασε και φέτος την μνήμη του καθηγητού της ερήμου, του μεγάλου και πρώτου ασκητού, του Αγίου Αντωνίου. Στον όμορφα στολισμένο ναό, πλήθος νησιωτών συνάχτηκαν την παραμονή της εορτής και ανήμερα για να τιμήσουν τον άγιό τους. Στις πανηγυρικές λατρευτικές συνάξεις προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος ομίλησε τόσο κατά τη διάρκεια του εσπερινού όσο και κατά τη Θ. Λειτουργία. Με τον απλό, κατανοητό και συνάμα θεολογικό λόγο του ο επίσκοπος, εγκωμίασε τις αρετές του Αγίου Αντωνίου και αναφέρθηκε στο πως αυτές μπορούν να γίνουν και δικές μας, μέσα στη σημερινή κοινωνία που ζούμε. Ειδικότερα στον εσπερινό  ο Σεβασμιώτατος είπε ότι μιμούμενοι τον άγιο, μπορούμε να έχουμε την καρδιά μας στον Θεό, να προσευχόμαστε, και να μετανοούμε συνεχώς. Άλλωστε με την προτροπή για μετάνοια άρχισε το κήρυγμά του ο Χριστός. Αυτό ήταν και το κεντρικό νόημα της διδασκαλίας του Αγίου Αντωνίου.
 Την επομένη και κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος είπε στο λόγο του ότι όλα αυτά, μπορούν να γίνουν μόνο με την δύναμη του Χριστού και με την μετοχή μας στα μυστήρια της Εκκλησίας και ειδικά με την Θ. Κοινωνία. Να πιστέψουμε ότι ο Χριστός είναι το παν και όπως έλεγε ο άγιος Πορφύριος, να αγαπήσουμε τον Χριστόν με όλη μας την καρδιά.

Μετά την Θ. Λειτουργία ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνος του Αγίου Αντωνίου στους πέριξ του ναού δρόμους της Ντάπιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: