Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δελτίον Τύπου
















Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, και με την συμμετοχή  του Γ.Α.Ε, πρωτ. π. Ακινδύνου των κληρικών της νήσου, των αρχών και πλήθους λαού, ετελέσθη εν Ύδρα  και εν τω Ιερώ ενοριακώ Ναώ της Υπαπαντής του Κυρίου το Σάββατον 29ην Μαρτίου ε.έ και περί ώραν 12ην μμ η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Σταματάκη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ύδρας και Εφημερίου επί 48 συναπτά έτη του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου ο οποίος εκοιμήθη όλως αιφνιδίως εν Κυρίω την 28ην Μαρτίου ε.έ.
Επικηδείους λόγους εκφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, εκ μέρους του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μερτζάνης Πρόεδρος του Λ.Τ.Υ, ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευστάθιος Γεώργας, τ. Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως, και εκπρόσωπος της οικογενείας του αοιδίμου π. Γεωργίου.  Σχετικό ψήφισμα ανέγνωσε ο Πανοσ. Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού της Υπαπαντής Αρχιμ. π. Θεόδωρος.
    Ο Σεβασμιώτατος εις τον εμπνευσμένο και λίαν συγκινητικόν λόγον του μεταξύ άλλων τόνισε: «...ο π. Γεώργιος υπήρξε σεμνός και ιεροπρεπής λειτουργός του αγίου θυσιαστηρίου, συνεργάτης επί πολλά έτη σε υπεύθυνες θέσεις του Μητροπολιτικού γραφείου, ευπροσήγορος, ταπεινός και ανεξίκακος, πνευματικός διακριτικός, προσηνής, άξιος εργάτης αυτής της ενορίας που την διηκόνησε 48 ολόκληρα χρόνια. Είχε το ακατηγόρητον, ουδέποτε κατέκρινεν ουδένα, γι’ αυτό και δεν θα τον κρίνη ο Θεός..» Ακολούθησε η ταφή εις το Α΄ Νεκροταφείον.

Αιωνία η μνήμη  αυτού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: