Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Κυκλοφορία CD

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ( CD)
«Κατευθυνθήτω ή προσευχή μου»


H Ιερά Μητρόπολις Κορέας, στο πλαίσιο της ιεραποστολικής της δραστηριότητας, εκυκλοφόρησε ψηφιακό δίσκο (CD) με ύμνους της Ορθοδόξου Εκκλησίας στα κορεάτικα, υπό τον τίτλο « Κατευθυνθύτω η προσευχή μου». Τους ύμνους ψάλει η χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου της Σεούλ υπό την διεύθυνση της Κας Γαβριέλας Κίμ.

Ο ψηφιακός αυτός δίσκος περιέχει 18 αντιπροσωπευτικούς ύμνους της Εκκλησίας μας με παραπομπές στην Αγία Γραφή, κυρίως όσων δεν προέρχονται από τους ψαλμούς, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η Ορθοδοξία αντλεί το περιεχόμενο της από την Αγία Γραφή.
Μεταξύ των ύμνων περιλαμβάνεται και ο γνωστός « Αγνή Παρθένε Δέσποινα» που έχει συνθέσει ο Άγιος Νεκτάριος προς την Θεοτόκο, ο οποίος στην αρχή ψάλλεται από παιδική χορωδία και στην συνέχεια με τον αργό «αριστοκρατικό» παραδοσιακό κορεάτικο τρόπο χορωδιακά, συνοδεία παραδοσιακών κορεάτικων οργάνων.
Το CD συνοδεύει ενημερωτικό φυλλάδιο στην ελληνική, αγγλική, κορεάτικη και ρωσική γλώσσα. Όπως αναφέρει στην εισαγωγή του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κορέας κ. κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, «Είναι ο πρώτος μιας σειράς δίσκων που θα ακολουθήσουν, με σκοπό την γνωριμία των Κορεατών με τον μεγάλο μουσικό θησαυρό της βυζαντινής παράδοσης» και συνεχίζει. « Κατά την εκτίμηση ειδικών, η βυζαντινή μουσική έχει μεγάλη συγγένεια με την παραδοσιακή κορεάτικη μουσική. Γι΄ αυτό και μπορεί να συνοδευτεί άνετα από παραδοσιακά όργανα της Κορέας».
Αξίζει να ακούσει κανείς αυτούς τους ανεπανάληπτους ύμνους της Εκκλησία μας από την υπέροχη χορωδία των αδελφών μας στην Κορέα.
Με την αγορά ενός CD συμβάλλετε στην συνέχιση του ιεραποστολικού έργου που συντελείται με τη χάρη του Θεού, στην μακρινή Κορέα.
Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν αυτό τον ψηφιακό δίσκο(CD) με τους 18 ύμνους της Ορθοδοξίας μας (τιμή 10 Ευρώ), παρακαλούμε να επικοινωνούν με τους εφημέριους των Ι. Ν της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης.
Για παραγγελίες στον Γραμματέα του Συλλόγου κ. Νεκτάριο Λαβούτα τηλ. 6945837084. e mail: sv8um@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: