Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

clip_image002

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγ. Αντωνίου Σπετσών διοργανώνει Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγ. Τόπους.

Δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας  με επικοινωνία στα τηλέφωνα:

Υπεύθυνος (οργάνωση και πληροφορίες) π. Ανδρέας Κουμπής τηλ 6944 764 284 ή 22980 73298

Υπεύθυνο γραφείο εκδρομής ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ τηλ. 210 5221 860

Πρόγραμμα Εκδρομής

Δευτέρα 21 Σεπτ. Αναχώρηση από Σπέτσες (Κόστα) το απόγευμα με πούλμαν για αεροδρόμιο, και βραδινή πτήση στις 23.00 για Κάιρο. Άφιξη στις 01.00 της Τρίτης. Επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση για την μονή του Αγίου Αντωνίου στη Θηβαίδα της Αιγύπτου. Άφιξη τις πρωινές ώρες.

Τρίτη 22 Σεπτ. Ξενάγηση στη Μονή του Αγίου Αντωνίου. Προσκύνημα στον τόπο όπου ετάφη. Αναχώρηση για Σινά. Στάση στη περιοχή-μονή Φαράν. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στη Μονή Σινά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (πλησίον της μονής 5΄΄). Επίσκεψη στη Μονή. Εσπερινός. Ξενάγηση. (Προαιρετική άνοδος στην Αγία κορυφή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και πρωινή έγερση για Θ Λειτουργία στην Αγία Αικατερίνη. Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ιεροσόλυμα.

Τετάρτη 23 Σεπτ. Στάση στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου. Προαιρετική επίσκεψη στο ενυδρείο Eilat. Άφιξη το απόγευμα στα Ιεροσόλυμα.

Πέμπτη 24 Σεπτ. Ξενάγηση στην Αγία Πόλη. Οίκος Ιωακείμ και Άννης, Προβατική κολυμβήθρα, φυλακή Απ.Πέτρου, Πραιτώριο, οδός Μαρτυρίου, Ναός Αναστάσεως (Αποκαθήλωση, Γολγοθάς, Πανάγιος Τάφος, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Παρασκ 25 Σεπτ. Επίσκεψη στη Γαλιλαία, Θαβώρ, Ναζαρέτ, Κανά, Καπερναούμ, Τιβεριάδα, Ιορδάνη ποταμό (τέλεση Αγιασμού)

Σάββατο 26 Σεπτ. Επίσκεψη εις Ιεριχώ, Σαραντάριο όρος (όρος των πειρασμών του Κυρίου), μονή αγίου Γερασίμου Ιορδανίτη, Βηθανία, Γεθσημανή, Όρος Ελαιών (τόπος αναλήψεως του Κυρίου).

Κυριακή 27 Σεπτ. Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως. Ύψωση του Τιμίου Σταυρού (με το παλαιό ημερολόγιο, όπως το εορτάζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων). Ελεύθερος χρόνος για ατομικές επισκέψεις στην αγία πόλη και αγορές.

Δευτέρα 28 Σεπτ. Βηθλεέμ, μονή Αγίου Θεοδοσίου (όπου το σπήλαιο των τριών μάγων). Προαιρετικά με ταξί στην μονή του Αγίου Σάββα. Επίσκεψη στις μονές, Τιμίου Σταυρού, Καταμόνας (τάφος του αγίου Συμεών), Αγία Σιών (όπου ο τάφος του Δαβίδ), Υπερώο του Μυστικού Δείπνου, σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (όπου εκοιμήθη η Παναγία).

Τρίτη 29 Σεπτ. Αναχώρηση νωρίς τα ξημερώματα από ξενοδοχείο για αεροδρόμιο Τελ Αβίβ. Καθ’ οδόν πίσκεψη στην πόλη της Λύδας όπου ο Τάφος του Αγίου Γεωργίου. Άφιξη στην Αθήνα στις 7 περίπου το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή Κόστα-Σπέτσες.

Τιμή συμμετοχής 1.100 ευρώ. (χίλια εκατό ευρώ). Περιλαμβάνονται: Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν. Τα αεροπορικά εισιτήρια. Φόροι αεροδρομίων. Όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία (Β΄ Κατ. πολύ καλά). Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά, η βίζα της Αιγύπτου. Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Αρχηγός-Συνοδός. Όλες οι ξεναγήσεις.

Διευκρίνιση: α) Στο Σινά θα μείνουμε σε ξενοδοχείο (5λεπτά από τη Μονή) και όχι στους κοιτώνες της μονής.

β) Οι προαιρετικές επισκέψεις (εκτός της Αγίας Κορυφής) επιβαρύνουν τους ενδιαφερόμενους.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα αναλάβουν με ευθύνη τους ΕΓΚΑΙΡΑ την έκδοση του διαβατηρίου τους

Τα διαβατήρια εκδίδονται από τα Αστυνομικά τμήματα και απαιτούνται: 4 φωτογρ έγχρωμες, παράβολο σε ΔΟΥ 75 ευρώ και αστ. Ταυτότητα. Χρόνος έκδοσης περίπου ένας μήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: