Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Εκδρομή εις την Ζάκυνθο

Zante_03

Με τη χάρη της Παναγίας μας και την ευλογία του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η Ενοριακή Εκδρομή που διοργάνωσε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί της Ζακύνθου, από 21 έως 23 Ιουλίου ε.έ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος εμπνευστής και διοργανωτής των ενοριακών εξορμήσεων της Ενορίας μας, ήταν ο Προιστάμενος του Ναού και Γ.Α.Ε της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ακίνδυνος Γ. Δαρδανός, συνεργαζόμενος μετά του Διακόνου π. Θεοδώρου Θεοδοσίου καί άλλων λαϊκών.

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης εκδρομής, όπως και κάθε Ενοριακής εκδρομής είναι να γνωρίσουν οι ενορίτες μας τα Ιερά Προσκυνήματα της Χώρας μας και να λάβουν τη χάρη και την Ευλογία των τοπικών Αγίων.

Ag Dionisios2_09 Έτσι και στη συγκεκριμένη εκδρομή, πρότερος σκοπός ήταν η προσκύνηση του άφθαρτου και χαριτόβρυτου Ιερού λειψάνου του τοπικού Αγίου του νησιού Διονυσίου του Θαυματουργού!

Βεβαίως σε τέτοιες εξορμήσεις, δε μπορεί να λείπουν και τα στοιχεία της γνωριμίας των εκδρομέων με τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία του τόπου, καθώς και η διασκέδαση και η ξεκούραση. Για το σκοπό αυτό λοιπόν διοργανώθηκαν επισκέψεις στα Μουσεία του νησιού με σημαντικότερα εξ αυτών:

1. το Εκκλησιαστικό Μουσείο που βρίσκεται εντός της νέας Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε την ευλογία από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, να ακούσουμε απ’ αυτόν λόγους πνευματικής ωφέλειας και να τύχουμε της Αβραμιαίας φιλοξενίας του.

2. το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού και

3. το Ιστορικό Μουσείο Ζακύνθου.

Επίσης διοργανώθηκαν εξορμήσεις και περιηγήσεις σχεδόν σε ολόκληρο το νησί, ενώ στο χωριό Γαϊτάνι τύχαμε μίας ακόμα ευλογίας με την Προσκύνηση του άφθαρτου Ιερού Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών Ιωσήφ του Κρητός.

Zante_04 Zante_06 Zante_08 Zante_07 

Zante_01 Zante_09     Zante_02Zante_05

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: