Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η Πανήγυρις του Αγ. Ιωάννου του Καλοκτένους εις την Θήβα

Ag_Ioan_01

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, συλλειτούργησε εις την πανήγυριν του αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, του Νέου Ελεήμονος, εις την Θήβαν .

Εις τον πανηγυρικόν Εσπερινόν, της 28ης Απριλίου ε.ε., που τελέσθηκε εις τον Ι. Ναόν του Αγίου, εις την πόλιν της Θήβας εχοροστάτησε εις την ακολουθίαν και εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο Σεβασμιώτατος κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, συγχοροστατούντων του Αγίου Καστορίας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και του επιχωρίου Επισκόπου, Αγίου Θηβών κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Ο Επίσκοπός μας ετόνισε ότι η Εκκλησία του Χριστού τυγχάνει εργαστήριον αγιότητος και με το Άγιο Πνεύμα που της ενεπιστεύθη ο Υιός του Θεού, θα ευλογή και θα εξαγιάζη του καθενός εξ ημών την ύπαρξιν.

Μετά την ακολουθίαν του εσπερινού του Αγίου, παρετέθη κέρασμα εόρτιο εις την στέγην γερόντων της πόλεως και εν συνεχεία εόρτιο δείπνο.

Την επομένην πρωϊαν, της 29ης Απριλίου ε.ε., εχοροστάτησε εις τον όρθρον ο άγιος Καστορίας, και συλλειτούργησαν εις την πανηγυρικήν Θείαν Λειτουργίαν εις τον κατάμεστον Ναόν οι τρείς Αρχιερείς μετά των συμπανηγυριστών Ιερέων και Διακόνων. Ο άγιος Θηβών εχειροτόνησε έναν των Διακόνων του εις Πρεσβύτερον, αδελφόν της Ι.Μ. Αγίου Λουκά Βοιωτίας.

Εν συνεχεία εσχηματίσθη πομπή λιτανευτική και ελιτανεύθη το ιερόν Εικόνισμα του Αγίου Ιωάννου και τεμάχιον του Τιμίου Ξύλου, που έφερε εις τον Ι. Ναόν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά.

Ag_Ioan_03 Ag_Ioan_04

Ag_Ioan_05 Ag_Ioan_02

Ag_Ioan_06

Δεν υπάρχουν σχόλια: