Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εγκαίνια του Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου εις το Charlotte της Βορείου Καρολίνας

Με την ευκαιρία των εγκαινίων Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Νεκτάριο, στην πόλη Charlotte (Σάρλοτ) της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στην Αμερική, συνοδευόμενος από τον παν. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου.

Η 8η Μαΐου ε.ε αναδείχθηκε για την Ελληνική κοινότητα του Charlotte της Βόρειας Καρολίνας αλλά και για άπασα την Ιερά Μητρόπολη Ατλάντας, ιστορική και λαμπρή.

Κατ΄ αυτήν με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου μας, από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ατλάντας κ.κ. ΑΛΕΞΙΟ και Ύδρας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.

Τα εγκαίνια άρχισαν με την κατάθεση των ιερών Λειψάνων και τον Πανηγυρικό εσπερινό την εσπέρα της Παρασκευής 7 Μαΐου, χοροστατούντος του σεβ. Ποιμενάρχου μας. Κατά το τέλος του οποίου ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. ΑΛΕΞΙΟΣ, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως ,τον σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας και την τιμία συνοδεία του, δια τον κόπο του ταξιδίου εκφράζοντας την χαρά όλων των Ελλήνων της Αμερικής, ”πιστεύουμε Σεβασμιότατε , ότι ο Άγιος ευλόγησε το έργο αυτό, μας βοήθησε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία, κάθε αγωνία και σήμερα όλοι μαζί χαιρόμαστε την ολοκλήρωση του „ και συνέχισε ”σας ευχαριστούμε που τηρήσατε την υπόσχεση που μας είχατε δώσει, πριν οκτώ χρόνια, όταν είχατε έλθει για πρώτη φορά , μεταφέροντας τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου. Τότε εδώ δεν υπήρχε τίποτα, όμως ο θαυματουργός Άγιος έκανε το θαύμα του, και σήμερα εγκαινιάζουμε το ναό Του, σας ευχαριστούμε για όλα και σας παρακαλούμε μη σταματήσετε να προσεύχεσθε για μας„.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, συνεχάρη τον σεβασμιότατο και όλους τους όσους κοπίασαν για το έργο αυτό και τόνισε, ”ο Άγιος είναι κοντά σας. Από σήμερα έχει και εδώ το σπίτι του, θα ακούει τον πόνο σας, την ανάγκη σας , την προσευχή σας. Θα χαίρεται να σας βλέπει και θα ευλογεί την εκκλησιαστική σας κοινότητα„.

Την πρωΐα της επομένης, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και Ορθοδόξων Αμερικανών, από τις γύρω πολιτείες, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού και η πρώτη Θεία Λειτουργία από τους δύο αρχιερείς , πλαισιούμενοι από πλειάδα ιερέων από τις 8 πολιτείες της Ι. Μητροπόλεως Ατλάντα.

Στο τέλος δε όλοι παρακάθισαν σε γεύμα, στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού και σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους , με πλούσιο Ελληνικό φαγητό και τραγούδι, που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Φιλοπτώχου και οι νέοι της ενορίας.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε την εντύπωσή μας από την ενθουσιαστική συμμετοχή του λαϊκού στοιχείου στη ζωή της ενορίας, κάτι πολύ σημαντικό για την λειτουργία και ύπαρξη των ενοριών όχι μόνον στο εξωτερικό, αλλά και στην πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: