Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Προσκυνηματική Εκδρομή εις την Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή Υδραίων πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, εις το ιστορικό και παλαίφατο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Φενεού στην Ορεινή Κορινθία.
Η Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού αποτελεί ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο της Εκκλησίας μας (15ος αι.), αλλά και του Ελληνικού Γένους, διότι σε αυτή λειτούργησε Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της τουρκοκρατίας, υπήρξε δε ένα από τα Μοναστήρια Κέντρα της Επαναστάσεως. Η Μονή έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την ιστορική νήσο της Ύδρας, στην οποία διατηρούσε και Μετόχιον.
Σύμφωνα με σοβαρές ιστορικές πληροφορίες και μαρτυρίες, στο χώρο της Μονής διέμεινε διωκόμενος ο αγωνιστής και ήρωας της Ελληνικής επαναστάσεως, ο Υδραίος Αντώνιος Οικονόμου και ίσως ετάφη πλησίον της Μονής. Οι εκδρομείς ετέλεσαν τρισάγιο εις τη μνήμη του αδικοχαμένου αγωνιστή και εβίωσαν συγκινητικές στιγμές.
Οι εκδρομείς, στη συνέχεια, επισκέφθηκαν, παραδοσιακούς οικισμούς της Ορεινής Κορινθίας και μαγεύτηκαν από την καταπράσινη φύση που τους περιέβαλε και τα τρεχούμενα νερά. Τέλος είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν ντόπια προϊόντα από καταστήματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: