Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Θεμελίωση Πνευματικού Κέντρου Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη η τελετή αγιασμού και καταθέσεως του θεμελίου λίθου του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου. Την Κυριακή 16 Μαΐου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.

Στον Εμπνευσμένο λόγο, του ανέφερε πως όραμά του στον τομέα αυτό της Εκκλησίας μας είναι να οργανωθούν οι ενορίες διαφορετικά και σ’ αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ το νέο Πνευματικό Κέντρο για τις συνάξεις μας και τις αποφάσεις που θα παίρνουμε εκεί με πλήρη διαφάνεια.

Σκέπτομαι -είπε με άλλα λόγια- να μην λειτουργεί πλέον η ενορία σ’ αυτό το στενό όριο με τον παπά. Να οργανωθούμε καλύτερα και να κάνουμε συνελεύσεις με όλα τα μέλη της ενορίας. Να συζητάμε για όλα τα προβλήματά της, να αποφασίζουμε όλοι μαζί για την επιλογή των επιτρόπων και όλων αυτών που θα διακονούν στον Ναό.

Να δηλώσουν, όσοι μπορούν να είναι τακτικοί συνδρομητές, πόσα μπορούν να προσφέρουν το χρόνο, να γίνονται απολογισμοί εσόδων- εξόδων με πλήρη διαφάνεια.

Να πηγαίνουμε μετά τον εκκλησιασμό να παίρνουμε τον καφέ μας ή οτιδήποτε άλλο και εκεί να συζητάμε για τις χαρές και τις λύπες μας και άλλα πολλά.

Για όλα αυτά και άλλα, το καινούργιο κτίριο του οποίου σήμερα κάνουμε την τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου, θα μας είναι πολύ χρήσιμο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε παραδειγματικά πώς είναι οργανωμένες οι Ενορίες των Ελλήνων Ορθοδόξων στην Αμερική, όπου εικόνες και εμπειρίες είχε αποκτήσει από πρόσφατο ταξίδι του εκεί.

Ακολούθησε η τελετή του Αγιασμού και η κατάθεση του θεμελίου λίθου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του παρουσία και ευλογία, τους τοπικούς άρχοντες όπως τον κ. Γιάννη Μήτσα αντινομάρχη, τον Δήμαρχο Ερμιόνης κ. Ανάργυρο Λεμπέση, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον τ. Δήμαρχο Κρανιδίου κ. Δημήτριο Καμιζή, τον Διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Ερμιόνης, όλους τους συνδρομητές, τις κυρίες που μηνιαίως προσφέρουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, και τις κυρίες που επιμελήθηκαν το κέρασμα. Ευχαριστούμε και τον αγαπητό φωτογράφο Bohdan Karmasyn κάτοικο Ερμιόνης για τις ωραίες φωτογραφίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: