Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κορεάτικα Παραμύθια






   Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας  
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 21& την Κυριακή 22 Μαΐου ε.ε. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου μας  Ποιμενάρχη κ.κ.Εφραίμ και προέδρου του συλλόγου, στο «Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης Αίγινας».
Θέμα της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία των μαθητών των δημοτικών σχολείων και όχι μόνο, με τα κορεάτικα παραμύθια. Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του συλλόγου κ. Νεκτάριος Λαβούτας χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους γονείς και τους μικρούς μας φίλους. Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. κυρία  Νομική Μιχαλοπούλου  ανάγνωσε στοιχεία της Κορεάτικής Χερσονήσου, που αφορούσαν τον πολιτισμό, τη γεωγραφική κατανομή, τη γλώσσα, τη θρησκεία  και άλλα κατατοπιστικά στοιχεία.
Μεγάλη απήχηση είχαν στα παιδιά τα παραμύθια που αφηγήθηκαν με τη βοήθεια power point από τις κυρίες Αρχοντούλα Γεωργοπούλου, Δασκάλα και Μαρία Κουνάδη, Νηπιαγωγός. Η προβολή  dvd μας ταξίδεψε στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Κορέας, με θετικά σχόλια  από τους παρευρισκόμενους μικρούς μαθητές και γονείς για την κατασκηνωτική ζωή, το συλλογικό και δημιουργικό πνεύμα, καθώς και την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από εθελοντές Ελληνοαμερικανούς. Σημαντική η προσφορά της Κυρίας Αθανασίας Κοντογιαννοπούλου , που την είδαμε στο dvd στον τομέα της εκμάθησης της ξένης γλώσσας και στη γραμματεία της Ι.Μ. Κορέας.
Στη συνέχεια ο Πρωτ. π. Νεκτάριος Κουκούλης αναφέρθηκε στο έργο του συμπατριώτη μας, Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας κ.κ. Αμβροσίου και τις πολύ καλές σχέσεις τους από τα μαθητικά τους χρόνια. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος συνομίλησε με τους παραβρισκόμενους μαθητές ακούγοντας τις εντυπώσεις τους από την εκδήλωση. Τους παρότρυνε να πλαισιώσουν τις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Ύδρας με ευχές και ευλογίες για ένα καλό καλοκαίρι. 
Για το Δ.Σ.
Νεκτάριος Λαβούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: