Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Εορτή Αναλήψεως στις Σπέτσες.







Η ενορία της "Αναλήψεως του Χριστού" εόρτασε και φέτος πανηγυρικά τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Την παραμονή το απόγευμα περί ώρα 6.30 διαβάστηκε η "Ενάτη" της αποδόσεως του Πάσχα και στις 7μμ άρχισε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ. Ο Σεβασμιώτατος μετά την αρτοκλασία απηύθυνε επίκαιρο θεολογικό κήρυγμα προς τους πιστούς τονίζοντας την μεγάλη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως. Η ανθρωπίνη φύση μας είπε, αυτή που προσέλαβε ο Υιός και Λόγος του Θεού κατά τη σάρκωση, την ημέρα του Ευαγγελισμού, αναλαμβάνεται σήμερα και καθέζεται εκ δεξιών του Πατρός. Σήμερα ολοκληρώνεται το έργο της Θείας Οικονομίας. Ο συγκαταβάς άσαρκος Λόγος, ανέρχεται μετά σαρκός, φέροντας μεν τα σημάδια του πάθους αλλά κυρίως ως νικητής του θανάτου, δίνοντας σε όλο το ανθρώπινο γένος την βεβαιότητα της σωτηρίας και της θέωσης.
Την επομένη Πέμπτη της Αναλήψεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας λειτούργησε στο ναό, με συλλειτουργούς τους εφημέριους του νησιού. Την ώρα του "κοινωνικού" ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. π. Νικόδημος Αεράκης αναφερόμενος και αυτός στη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως.
Τόσο μετά το πέρας του εσπερινού, όσο και της Θ. Λειτουργίας, η εορτάζουσα ενορία  προσέφερε στους χώρους του  Πνευματικού της Κέντρου, γλυκά και αναψυκτικά  και το μεσημέρι της Πέμπτης γεύμα στους ιερείς και ενοριακούς βοηθούς. Το απόγευμα της εορτής, στην πλατεία της εκκλησίας και μετά την παράκληση, έγινε λαϊκό πανηγύρι με φαγητά, χορούς και παραδοσιακή μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: