Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία & Δοξολογία των Μιαουλείων



Με την ευκαιρία της εορτής των «ΜΙΑΟΥΛΕΙΩΝ 2011» αλλά και της ιεράς μνήμης των οκτώ Αγίων Προστατών και Εφόρων της νήσου Ύδρας, ετελέσθη Αρχιερατική  Θ. Λειτουργία την Κυριακή 26η Ιουνίου ε.έ  εν τώ Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.
Εις το εμνευσμένο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή αλλά στην εορτή των οκτώ Αγίων εφόρων και προστατών που με το πέρασμά τους από την Ύδρα μας άφησαν μίαν και μοναδική παρακαταθήκη να γίνουμε και εμείς άγιοι, ως και εις τον Αρχιναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη. Διετύπωσε και πάλι το αίτημα να ευρίσκεται η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη τοποθετημένη κατά την διάρκειαν της Θ. Λειτουργίας εν τω μέσω του Ι. Καθεδρικού Ναού -όπως γινόταν συνεχώς μέχρι και το 2008- διότι όπως τόνισε η λύκηθος η περιέχουσα την καρδίαν του Ανδρέα Μιαούλη ανήκει εις την Παναγίαν.
Επίσης αναφέρθηκε στον ποιητή Κ. Παλαμά και στους επίκαιρους για την πατρίδα λόγους του. «Οι Άγιοι της πίστεως και οι ήρωες της Πατρίδος θα μας κρίνουν... Θα μας πούν οι ήρωες εμείς αγωνιστήκαμε για την ελευθερία της πατρίδας και τώρα είναι υπό κατοχήν...Πρέπει, σημειώσε ο Σεβ., να δίνουμε και όχι να παίρνουμε, να θυσιαζόμαστε, να ξαναγεννηθούμε με αγώνες πνευματικούς....» 
Μετά την Θ. Λειτουργία ετελέσθη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και παρόντων των επισήμων, ενώ η επιμνημόσυνος δέησις και η κατάθεσις στεφάνων ματαιώθηκαν λόγω πυρκαϊάς εις την περιοχήν Ζούρβας.
 ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: