Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η Εορτή του Αγ. Αντωνίου στο χωριό Κυψέλη Μεθάνων


















Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η Χερσόνησος των Μεθάνων την μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου Καθηγητού της Ερήμου εις το χωρίον Κυψέλη Μεθάνων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή των Αιδεσιμολογιωτάτων Πρεσβυτέρων π. Χρυσοβαλάντη Βλάχου και π. Πέτρου Κανέκα.
Εις την Λιτήν του Εσπερινού ετελέσθη η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και κατόπιν η ευλόγησις των Άρτων.
Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Ιερατικό Συλλείτουργον με την συμμετοχή των Ιερέων : Οσιολογιωτάτου Ιερομ. π. Θεόκλητου Τσάκλα και των Αιδ. Πρεσβυτέρων π. Χρυσοβαλάντη  Βλάχου, π. Νικολάου Κοτσαράπογλου και π. Πέτρου Κανέκα.
Μετά το πέρας του Όρθρου και πριν την  έναρξιν  της Θείας Λειτουργίας και μετά την ευλόγησιν των Άρτων ετελέσθη η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ενορίας.
Ας σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλον οι κάτωθι : ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής κ. Αυγουστίνος Ζήσιμος ο Πρωτοψάλτης και Μουσικός κ. Γεώργιος Μαντζουράνης, ο Ιεροψάλτης  κ. Θεόδωρος Βιδάλης, ο Λαμπαδάριος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Τριάδος Μεθάνων κ. Βασίλειος Λαζάρου.
      Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Αντωνίου να είναι μαζί μας!

                                      ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΑΣ ΜΕΘΑΝΩΝ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: