Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κοπή Βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρου του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας
















Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ  των αρχών και του ευσεβούς λαού της νήσου Ύδρας  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσις προς τιμήν απάντων των συνεργατών της τοπικής Εκκλησίας  την Παρασκευή 4η Ιανουαρίου 2013 εις  την συνεδριακήν αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ.Α.Ε π. Ακίνδυνος και εν συνεχεία  η χορωδία των Κατηχητικών Σχολείων της νήσου απέδωσε επίκαιρα άσματα του Δωδεκαημέρου. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε ευστόχως και  επικαίρως περί της γενικοτέρας κρίσεως. Έκαμε λόγο για την λειτουργία και την αποστολή της ενορίας ιδιαίτερα σήμερα με την καταιγίδα της οικονομικής κρίσεως. Τόνισε την σπουδαία σημασία της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ὕδρας, τό νοικοκύρευμα καί την διαφάνεια πού υπάρχει  στην διαχείριση του ιδρύματος.
 Για το «Μετόχι» κτήμα της Παναγίας υπογράμμισε την σημασία της αξιοποιήσεως του και ότι τελικά ανήκει στον λαό της Ύδρας. Θα αγωνιστούμε να προβάλουμε αυτήν την αλήθεια δηλ. ότι το κτήμα είναι της Παναγίας,  που κατοχυρώνεται από τους τίτλους κυριότητος φιρμάνια κ.λπ.  και φυσικά την χρήση και νομή επί 200 έτη και πλέον. 
Ακολούθησε, η βράβευση με  το χρηματικό ποσό των 500 Ευρώ από τα έσοδα αξιοποιήσεως  του ΜΕΤΟΧΙΟΥ των εισαχθέντων εις τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της Γ΄ Λυκείου Ύδρας και η ευλογία της Βασιλόπιτας.
Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία ημερολόγιο του 2013 με φωτογραφικό υλικό από διάφορα Μοναστήρια Ελλάδος και Κύπρου (εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ). Τέλος παρετέθη δεξίωσις και η ανταλλαγή εορτίων ευχών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: