Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σύναξη Εκπαιδευτικών στην Αίγινα










Το απόγευμα της Τρίτης, 29 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σύναξη των εκπαιδευτικών του νησιού μας, με την ευκαιρία της εορτής των προστατών των Γραμμάτων και της Ελληνορθόδοξης Παιδείας, Αγίων Τριών Ιεραρχών, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Αρχικά τελέσθηκε ο εσπερινός των Τριών Ιεραρχών στο παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Κέντρο Νεότητας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, και έπειτα η κεντρική ομιλία της βραδιάς από τον κ. Αλέξανδρο Καριώτογλου, Δρ. Θεολογίας – Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Πειραιά και συγγραφέα, με θέμα: «Οι αντικοινωνικές εκδηλώσεις των μαθητών, υπό το πρίσμα της διδασκαλίας των Τριών Ιεράρχών».
Με τη βοήθεια πλήθους παραδειγμάτων από την εκπαιδευτική του εμπειρία, προσέγγισε την απορριπτική στάση των νέων ανθρώπων απέναντι στις κατεστημένες στάσεις - συμπεριφορές των μεγαλυτέρων, θεωρώντας τες από τη σκοπιά του Πατερικού λόγου, ο οποίος δείχνει κατανόηση και προσπαθεί να αφουγκραστεί το βαθύτερο νόημα της νεανικής διαμαρτυρίας. Από το σύνολο της ομιλίας του καταδείχτηκε ο κεντρικός ρόλος της προσωπικότητας του παιδαγωγού, πέρα και πάνω από τις υπουργικές αποφάσεις και τις γραφειοκρατικές οδηγίες, αφού μετουσιώνει το γράμμα και τον τύπο σε ουσία και βίωμα. Αρκεί η προσέγγιση να είναι ειλικρινής, με κατάθεση ψυχής και ικανότητα να ακούει τον προβληματισμό και «τι θέλει να πει» ο νέος άνθρωπος.
Ακολούθησε συζήτηση, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αριστεύσαντες απόφοιτοι εκ των γυμνασίων Αιγίνης κατά το παρελθόν έτος.
Η βραδιά έκλεισε με παράθεση δεξιώσεως στο αρχονταρίκι του Κέντρου Νεότητας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: