Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Βοήθεια προς τους Παλαιστινίους

Κατόπιν των αδίκων πολεμικών συρράξεων εις βάρος Παλαιστινίων αδελφών εις την Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα την ύπαρξιν υπέρ των 1500 νεκρών εκατοντάδων τραυματιών και πολλών βομβαρδισθέντων κτισμάτων με αποτέλεσμα να διαμένουν εις καταυλισμούς χιλιάδες αδελφών μας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιδεικνύουσα το έμπρακτον ενδιαφέρον της προς τούς δοκιμαζομένους αδελφούς μας, εξαπέστειλε εις όλας τας Ιεράς Μητροπόλεις την υπ’ αριθ. 2875 της 13ης Ιανουαρίου 2009 Εγκύκλιον προσκαλούσα όλους εις προσκλητήριον αγάπης προς τους πάσχοντας.
Τοιουτοτρόπως και εις εφαρμογήν της ανωτέρω εγκυκλίου περιήχθη εις όλους τους Ιερούς Ναούς και τας Ι. Μονάς της Ι. Μητροπόλεως δίσκος την 18ην Ιανουαρίου ο οποίος συνεκέντρωσεν το ποσόν των 4.721,90 € ο οποίος και κατετέθη εις τον υποδειχθέντα παρά της Ιεράς Συνόδου Λογαριασμόν ( 146/558068-43)
Παραλλήλως συνεκεντρώθη και ικανός αριθμός τροφίμων άτινα παρεδόθησαν εις την μη Κυβερνητικήν οργάνωσιν «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Ειδικώτερον συνεκεντρώθησαν και παρεδόθησαν:
802 δέματα τροφίμων συνολικού βάρους 10.745 κg περιέχοντα ζυμαρικά, ζάχαρι, αλεύρι, γάλα, Λάδι καί εξάδας νερού.
Πάντα τα ανωτέρω παρεδόθησαν υπό των κατά τόπους Αρχιερατικῶν εις την υποδειχθείσαν υπό της Ιεράς Συνόδου υπηρεσίαν διά την εν συνεχεία προώθησιν αυτών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. ΕΦΡΑΙΜ εκφράζει την ευαρέσκειάν του προς τους αγίους Πατέρας δια την μετά προθυμίας συλλογήν και προώθησιν της λογίας υπέρ των εμπεριστάτων συνανθρώπων μας, ως και διά την φιλότιμον ανταπόκρισιν του ευσεβούς λαού μας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: