Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Κοπή Πίτας για το Εργαστήρι Πληροφορικής της Ι. Μητροπόλεως

Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6μ.μ. εις το "Αρχονταρίκι" του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας έλαβε χώρα η Κοπή Πίτας του Εργαστηρίου Πληροφορικής της Ι. Μητροπόλεως. Στην εκδήλωση που είχαν διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου Καμινίου και ο Καθεδρικός Ναός, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, ο οποίος και ευλόγησε την βασιλόπιτα, η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Μαρία Μαλάνου, γονείς και παιδιά.
Στην προσλαλιά του ο Δεσπότης αναφέρθηκε στη σύγχρονη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και επεσήμανε τον σπουδαιότατο ρόλο της Οικογενείας καθώς και τη συμβολή του Σχολείου στην συνολική αγωγή των νέων μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Το Σχολείο δεν αρκεί να είναι ένα τόπος στεγνής αναπαραγωγής γνώσεων, αλλά και ένας χώρος εις τον οποίον θα διδάσκεται το ήθος και οι αξίες της ανθρώπινης κοινωνίας και του Ελληνικού πολιτισμού".
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου και την διάδοσή τους σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης ζωής.
Η κα Πρόεδρος μίλησε για την δωρεά από την εταιρεία "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ" των υπολογιστών στο Σύλλογο και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό γιά την βοήθειά τους στην υλοποίηση του Εργαστηρίου Πληροφορικής, "ενός ονείρου που επιτέλους έγινε παραγματικότητα" και βοηθά τα παιδιά του σχολείου να κατανοήσουν τους υπολογιστές και να προετοιμαστούν για τα ανάλογα μαθήματα του Γυμνασίου.
Εν συνεχεία τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μ. Μαλάνου όσο και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σκέψεις και προβληματισμούς τους με τον Μητροπολίτη.
Ιδιαίτερα όμορφη και χαρούμενη ύπήρξε και η συνομιλία των παιδιών με τον Δεσπότη μας, ο οποίος έβγαλε και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους.
Επειδή το φλουρί της πίτας δεν "έπεσε" σε κάποιο παιδί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ θα προσφέρει το δώρο του φλουριού μετά από κλήρωση που θα γίνει στο Εργαστήρι Πληροφορικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: