Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Κοπή Πίτας Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Κορέας

Την Παρασκευή 30η Ιανουαρίου 2009, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. κ ΕΦΡΑΙΜ, του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας κ. κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, και του ιερού κλήρου του νησιού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του «Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής», Καθηγητής κ. Λάππας Ι. ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Κουκούλης Παναγιώτης, οι Δημ. Σύμβουλοι ,Κανελλά Τιτίνα, Μούρτζης Δημ. Αποστολίδης Ανδρέας καθώς και εκατοντάδες φίλοι του συλλόγου.
Την εκδήλωση άνοιξε, εκ μέρους του Δ.Σ, του συλλόγου ο Γραμματέας κ. Νεκτάριος Λαβούτας, με χαιρετισμό και αναφορά στην σημασία του ιεραποστολικού έργου.
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Ι. Λάππα με θέμα στον ρόλο των ιεραποστολικών κλιμακίων στην «Άπω Ανατολή» και ιδιαίτερα στην Ι. Μ Κορέας.
Στην συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. κ ΕΦΡΑΙΜ και πρόεδρος του Συλλόγου, αναφέρθηκε στην συμβολή όλων μας, για την κάλυψη των αναγκών της Ι. Μ. Κορέας.
Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού, στην εμπνευσμένη ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας κ. κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, που μας ταξίδευσε στην « Πρωινή Γαλήνη» όπως αποκαλούν την Κορέα, με το σπουδαίο έργο του προκατόχου του και του ιδίου, στην μακρινή αυτή χώρα.
Ακολούθησε η ευλογία της πίτας και η προβολή του πολύ ενδιαφέροντος DVD από την ζωή και την δράση των αδελφών μας ιεραποστόλων της Κορέας.
Την εκδήλωση έκλεισε η Ιεραποστολική χορωδία του «Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου» που μέλη της είναι και 5 κυρίες του νησιού μας, υπό την διεύθυνση της Κας Πόπης Γκιτάκου, με ύμνους και στοίχους αφιερωμένους στην « Πρωινή Γαλήνη»
Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και εκείνους που με την προσφορά τους συμβάλλουν καθοριστικά το έργο του συμπατριώτη μας, Σεβ. Μητροπολίτου Κορέαςκ. κ Αμβροσίου, ιδιαιτέρως δε την Δημοτ. Σύμβουλο, του Δήμου Αίγινας και επιχειρηματία Τιτίνα Κανελλά για την παραχώρηση της αίθουσας του κινηματογράφου «ΤΙΤΙΝΑ», και τον Πανοσιολογιότατο Αρχ. Αμφιλόχιο Γελαδάκη εφημέριο του Ι. Ν Αγίου Νικολάου, για την πολύτιμη βοήθεια, προσφορά του, στην εκδήλωση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: