Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Δελτίον Τύπου

Mitropoli_04 Mitropoli_02

Mitropoli_06 Mitropoli_03

Mitropoli_05 Με την ευκαιρία της εορτής των «ΜΙΑΟΥΛΕΙΩΝ 2010» αλλά και της ιεράς μνήμης των οκτώ Αγίων Προστατών και Εφόρων της νήσου Ύδρας, ετελέσθῃ Αρχιερατική Θ. Λειτουργία την Κυριακή 27η Ιουνίου ε.έ εν τω Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ διότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ μετέβη εις Καστορίαν δια τα εγκαίνια του νέου Ἱ. Ναού του Αγίου Νεκταρίου.

Εις το εμνευσμένο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή αλλά και στην εορτή των οκτώ Αγίων που με το πέρασμά τους από την Ύδρα μας άφησαν μίαν και μοναδική παρακαταθήκη να γίνουμε και εμείς άγιοι.

Ο Θεοφιλέστατος μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ετέλεσε την Δοξολογία και εν συνεχεἱα μετέβη μετά των επισήμων, εις τον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη στη θέση «κάβος» όπου φυλάσσονται τα οστά του ήρωος και ετέλεσε τρισάγιον.

Mitropoli_01 Τέλος ας σημειωθεί ότι εξεφράσθη παράκλησις από την τοπική Εκκλησία η λύκηθος με την καρδίαν του Αρχιναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη να είναι τοποθετημένη κατά την διάρκειαν της Θ. Λειτουργίας εν τω μέσω του Ι. Καθεδρικού Ναού όπως κατά παράδοση εγένετο συνεχώς μέχρι και το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: