Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εκδρομή στον ιστορικό Μυστρά & τα Σπήλαια του Δυρού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

DSC00134_0 Με συμμετοχή δεκάδων Αιγινητών, πραγματοποιήθηκε διήμερος εκδρομή 26-27 Ιουνίου ε.ε. στα Σπήλαια του Δυρού στην Μάνη, στον ιστορικό Μυστρά και στην Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, 20 km από την Σπάρτη.

Η εν λόγω Ιερά Μονή, είναι κτισμένη σε μια καταπράσινη περιοχή, αποτελεί μια υποδειγματική μοναστική κοινότητα, με το πανέμορφο καθολικό, τραπεζαρία και άλλους χώρους. Η Μονή κτίστηκε το έτος 1305 επί βασιλείας του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ανδρόνικου (1283-1328)

Ο Ηγούμενος της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ και οι μοναχοί, μας υποδέχθηκαν με την πατροπαράδοτη φιλοξενία των Μονών μας και μας κέρασαν από τα «καλούδια» τους. 

Επισκευτήκαμε το πανέμορφα Σπήλαια του Δυρού, θαυμάσαμε το μεγαλείο της φύσης κάνοντας την βόλτα μας με τις βάρκες, εντός του σπηλαίου. Τα πολύχρωμα σπήλαια του Δυρού δικαίως έχουν καταλάβει την πρώτη θέση ανάμεσα σε εκατοντάδες σπήλαια στο κόσμο. 

Περπατώντας τα μονοπάτια της ιστορικής Βυζαντινής πολιτείας του Μυστρά, νιώσαμε ότι ζούσαμε εκείνες τις εποχές των «Παλαιολόγων» και ένα παράπονο μα πλημύριζε βλέποντας τούς ερειπωμένους Ι. Ναούς. Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την «Ουνέσκο» για αναστήλωση των Ιερών Ιστορικών Μνημείων και Ναών και ελπίζουμε σύντομα να δούμε την ιστορική πολιτεία ξανά στις δόξες της. 

Επιστρέψαμε στο νησί μας γεμάτοι αγαλλίαση ψυχής με την ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο.

Τα έσοδα από την εκδρομή μας αυτή θα διατεθούν υπέρ της Ιεραποστολής της Κορέας.

Γι το Δ.Σ. Νεκτάριος Λαβούτας

 

DSC00108 DSC00127

IMG_JPG1_

Δεν υπάρχουν σχόλια: