Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αγιασμός εργασιών εις την Ι. Μονή Αγ. Δημητρίου Τροιζήνος

AG DIMITRIOS_01

To Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ τέλεσε αγιασμό για την έναρξη των εργασιών αναστηλώσεως της νοτιοδυτικής πτέρυγας (κελάρι, κουζίνα, αρχονταρίκι) της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Τροιζήνος (Δαμαλά), με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και δεκάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την σπουδαιότητα αλλά και τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην έναρξη των έργων και παρεκίνησε τους πιστούς να προσεύχονται για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο π. Ιγνάτιος Πατεστής, πνευματικός της Μονής, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι χωρίς την ευλογία, το προσωπικό ενδιαφέρον και τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Σεβασμιωτάτου σε δύσκολες στιγμές, δεν θα είχαμε φθάσει στη σημερινή ημέρα και εξέφρασε την μεγάλη χαρά όλων. Είπε χαρακτηριστικά: "Σήμερα όλοι χαίρονται εκτός... από τις νυχτερίδες και τα ποντίκια που έχασαν τις φωλιές τους".
Τέλος, προσφέρθηκε σε όλους πλούσιο κέρασμα, προσφορά και αυτό των φίλων της Μονής.

AG DIMITRIOS_02 AG DIMITRIOS_03

AG DIMITRIOS_04 AG DIMITRIOS_05

AG DIMITRIOS_06 AG DIMITRIOS_07

AG DIMITRIOS_08 AG DIMITRIOS_09

AG DIMITRIOS_10

Δεν υπάρχουν σχόλια: