Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη αγάπης στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας από την Ενορία Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου

Xmas_Trn8_05 Xmas_Trn8_04

Xmas_Trn8_02 Xmas_Trn8_03

Xmas_Trn8_11 Xmas_Trn8_12Xmas_Trn8_06Xmas_Trn8_10

Xmas_Trn8_09 Xmas_Trn8_08

Η ενορία του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, με αξιέπαινη πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κ. Νικολάου Σκαφίδη , επισκέφτηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 τις Αγροτικές Φυλακές Ναυπλίου, προσφέροντας το ελάχιστο δείγμα αγάπης και συμπαράστασης στους αδελφούς μας κρατουμένους, στην πορεία προετοιμασίας μας για τα Χριστούγεννα.

Οι κυρίες του Φιλοπτώχου ετοίμασαν 250 τσάντες με χρήσιμα ήδη και γλυκίσματα, τα οποία και μοιράστηκαν σε όλους . Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για λίγο με αρκετούς κρατουμένους και να τους δώσουν ευχές και ένα ζεστό χαμόγελο αγάπης. Ήταν μια δυνατή εμπειρία για όλους μας, το να δούμε από κοντά πως διαβιούν οι αδελφοί μας που για μικρό ή μεγάλο διάστημα στερούνται την ελευθερία τους, πληρώνοντας το τίμημα ενός παραστρατήματός τους, χωρίς κανείς από τους «ευυπόληπτους πολίτες» να εξετάζει σοβαρά τα αίτια και τις αφορμές που τους οδήγησαν στην παραβατικότητα. Χωρίς να υπάρχει η διάθεση να τους αντιμετωπίσουμε επί ίσοις όροις, σαν αδελφούς μας χριστιανούς ή μη, που έχουν μια και μοναδική ανάγκη όπως κάθε άνθρωπος: την αγάπη. Είναι αλήθεια ότι κριτήριο καλλιέργειας και πολιτισμού για μια κοινωνία αποτελεί ο τρόπος λειτουργίας των σωφρονιστικών καταστημάτων και το επίπεδο διαβίωσης που επικρατεί σε αυτά.

Βαθειά προβληματισμένοι και αμήχανοι, συνειδητοποιήσαμε ότι με την επίσκεψή μας αυτή δεν ολοκληρώσαμε απλά ένα χρέος που μας κάνει να φαινόμαστε «καλοί χριστιανοί», αλλά ότι πλέον οφείλουμε -κατά την ευαγγελική προτροπή- να βάλουμε στην προσευχή μας και αυτούς τους συνανθρώπους μας και σε τακτά διαστήματα να τους παράσχουμε και την υλική βοήθειά μας, αναθεωρώντας πολλές αντιλήψεις και προκαταλήψεις μας. Η απογευματινή μας αυτή ενοριακή εξόρμηση αγάπης ολοκληρώθηκε με την ακολουθία του Εσπερινού των Προεορτίων της του Χριστού Γεννήσεως την οποία τελέσαμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατακεκρυμμένης Άργους, αφού απολαύσαμε τη ζεστή φιλοξενία και ξενάγηση των πανοσ. Ιερομονάχων και αυταδέλφων πατέρων Ιωσήφ και Μακαρίου.

Θερμά να ευχαριστήσουμε τον πανοσ. π. Ιερόθεο Λουμουσιώτη συνεφημέριο της ενορίας μας, για την καθοριστική συμβολή και συμμετοχή του στην ποιμαντική μας αυτή δραστηριότητα,

Τους κ.κ. Εκκλησιαστικούς επιτρόπους για την ενεργό συμμετοχή τους,

τον κ. Κωνσταντίνο Βενεκά, θεολόγο για την παρουσία του και την φωτογραφική κάλυψη, και όλους τους μετά προθυμίας και αγάπης συμμετέχοντας.

Ας μη λείπει από την προσευχή μας το αίτημα αυτό: «Μνήσθητι Κύριε και των εν φυλακαίς όντων αδελφών ημών»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: