Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μουσική Βραδιά με θέμα « Η Θάλασσα που ενώνει…»

SFIOEK_Sum_03 SFIOEK_Sum_01

SFIOEK_Sum_02 SFIOEK_Sum_04

Από το «Σύλλογο Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας»

Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας

Μια ξεχωριστή βραδιά απόλαυσαν οι Φίλοι της Ιεραποστολής της Κορέας, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Σύναξις Αγινιτών Αγίων στην Αίγινα, θέμα της εκδήλωσης « Η θάλασσα που ενώνει…»

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας κ. Νεκτάριος Λαβούτας, καλωσορίζοντας τον Ιερό Κλήρο και το κοινό που τίμησαν με την παρουσία τους την εν λόγω εκδήλωση. Σε σύντομο χαιρετισμό, ο Εφημέριος του Ι.Ν. Σύναξις Αγινιτών Αγίων π. Κωνσταντίνος Σελλάς, αναφέρθηκε στη σημασία του έχει η Ιεραποστολή στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ακολούθησε τηλεοπτικό μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας & Εξάρχου Ιαπωνίας κ. Αμβροσίου, ο οποίος αναφέρθηκε για το πώς βλέπει κανείς την θάλασσα, λέγοντας χαρακτηριστικά «…Η θάλασσα, ως γνωστόν, μας χωρίζει, αλλά και μας ενώνει. Εξαρτάται, δηλαδή, από το πώς την βλέπει κανείς. Εάν την βλέπει όταν φεύγει ή όταν έρχεται στο λιμάνι. Τα κύματα έρχονται αγκαλιάζοντας την ακτή, αλλά και παρέρχονται αενάως προς το πέλαγος παραπέμποντας στην αιωνιότητα.

Εμείς προσωπικά προτιμούμε την θάλασσα που ενώνει. Που αδελφώνει την μια ακτή με την άλλη, την μια ήπειρο με την άλλη, την μακρινή και ξένη.

Μας αρέσει, δηλαδή, να βλέπουμε τα πάντα ενωμένα μέσα στην αγκαλιά της δημιουργίας του Θεού….»

Ακολούθησε απαγγελία μεταφρασμένων κορεάτικων ποιημάτων στα ελληνικά, υπό της Dr κ. Αγγελικής Παρκ, Ορθόδοξη Χριστιανή που ζει στην Ελλάδα. Στη συνέχεια έγινε προβολή video με θέμα « Η θάλασσα & τα νησιά της Κορέας» , που ενθουσίασε το κοινό με τις ομορφιές της θάλασσα της Κορέας και τους τρόπους αλιείας των κορεατών ψαράδων.

Μια θαλασσινή νότα έδωσαν οι κυρίες του χορευτικού τμήματος του « Μορφωτικού –Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέως Αίγινας» χορεύοντας νησιώτικους χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια σειρά είχε η έντεχνη μουσική με τραγούδια μεγάλων στιχουργών με θέμα τη Θάλασσα . Στο πιάνο ο Αλέξης Στενάκης , τραγούδι η Βιολέτα Ναστή, ένα δίδυμο καλλιτεχνών που άφησε τις καλλίτερες εντυπώσεις.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας, Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της μουσικής βραδιάς, που ήταν η τρίτη για τον μήνα Ιούλιο. Αναφέρθηκε στον Αιγινήτη Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο λέγοντας «….Με την εκδήλωση αυτή μα ς δίδετε η ευκαιρία να σκεφτούμε ότι οι φίλοι μας και αδελφοί μας στη Κορέα, εκτός από την οικονομική στήριξη, έχουν ανάγκη να νοιώσουν ότι εμείς είμαστε δίπλα τους. Ότι κάπου στη μακρινή Ελλάδα, κάποιοι άλλης εθνικότητας άνθρωποι αλλά Χριστιανοί και αδελφοί εν Χριστώ , προσεύχονται γι΄αυτούς…»

Για τον μήνα Ιούλιο ο Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας πραγματοποίησε τρείς εκδηλώσεις που αφορούσαν την Ιεραποστολή της Κορέας, οι δύο προηγούμενες αφορούσαν τις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης στην θέση Τούρλος στην Αίγινα.

SFIOEK_Sum_07 SFIOEK_Sum_06

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου επισκεφτήκαν τις κατασκηνώσεις, σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους, αγόρια και κορίτσια. Σε σύντομη ομιλία τους αναφέρθηκαν στο έργο που επιτελείτε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο και τους συνεργάτες Του, καθώς και την πορεία 112 χρόνων της Ιεραποστολής στη χώρα της «Πρωινής Γαλήνης» όπως αποκαλούν την Κορέα. Ακολούθησε προβολή DVD από το κατασκηνωτικό έργο και την Ιεραποστολική δράση της Ι.Μ. Κορέας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κατασκηνώσεις της Ι.Μ Ύδρας στην Αίγινα, αποτελούν φυτώριο για τις ιερατικές κλήσεις και δεκάδες κληρικών εχουν βρεθεί στις κατασκηνώσεις ως κατασκηνωτές και ως στελέχη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος ήταν ένας από αυτούς, το 1970 για πρώτη φορά ως κατασκηνωτής και αργότερα στέλεχος των κατασκηνώσεων.

Ο Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας ευχαριστεί τον αρχηγό των αγοριών Αρχ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, την αρχηγό των κοριτσιών Δα Αναστασία Χαβάτζα και τα στελέχη, για την φιλοξενία που παρείχαν στα μέλη του Συλλόγου κατά την επίσκεψη τους στις κατασκηνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: