Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Α΄ Κατασκηνωτική Περίοδος στην Αίγινα









Το απόγευμα της 2ας Ιουλίου στην πευκόφυτη βουνοπλαγιά του Τούρλου Βαγίας, στην Αίγινα ξεκίνησε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος, για αγόρια δημοτικού, της Ιεράς Μητροπόλεως μας . Αργά το απόγευμα της Δευτέρας έφθασαν οι 135 κατασκηνωτές από όλες τις αρχιερατικές περιφέρειες της Μητροπόλεώς μας, αλλά και από το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Και το ταξίδι ξεκίνησε! Ένα ταξίδι που φέτος είχε σκοπό ν’ακολουθηθούν  τα βήματα των αγίων Αποστόλων και των μαθητών τους, όπως ακριβώς έχουν διασωθεί στο βιβλίο των Πράξεων. Κάθε εκκλησιαστική κατασκήνωση, άλλωστε, ομοιάζει με την πρωτοχριστιανική κοινότητα. «Πάντες δὲ οἱ πιστεύοντες ἦσαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ καὶ εἶχον ἅπαντα κοινά»(Πραξ. β’,44). «Εκκλησία Σώμα Χριστού» η ονομασία της φετινής κατασκήνωσης και προσπαθήσαμε να το βιώσουμε όσο το δυνατόν εντονότερα.
Το πρόγραμμα κάθε μέρας πλήρες. Ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, μπάνιο στη θάλασσα, τραγούδι, αγιογραφική συνάντηση. Επίκεντρο  της κοινής μας ζωής η θεία λειτουργία. Την Κυριακή 8 Ιουλίου οι κατασκηνωτές είχαν την ιδιαιτέρα ευλογία, αφού προηγουμένως εξομολογήθηκαν να συμμετάσχουν στην θεία ευχαριστία.
Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου έγινε η εορτή λήξεως της κατασκηνωτικής περιόδου, κατά την οποία οι μικροί κατασκηνωτές παρουσίασαν στους γονείς και συγγενείς τους τα τραγούδια, τα σκετς και γενικότερα όλες τις δραστηριότητες που προετοίμασαν κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους.
Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν και φέτος υπό την ανύστακτη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΕΦΡΑΙΜ, ο οποίος βρισκόταν συχνά κοντά στα παιδιά, νουθετώντας και διδάσκοντάς τα πατρικά. Καταλυτική είναι η συμβολή, όπως κάθε χρόνο, της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, της καθηγουμένης της Θεοδοσίας μοναχής και της περί αυτήν αδελφότητας. Φέτος ιδιαίτερη μέριμνα έδωσε ειδικά για την υδροδότηση της κατασκήνωσης ο δήμος Αίγινας και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης και ο αντιδήμαρχος κ. Αγής Μαρμαρινός.
Αρχηγός της φετινής κατασκήνωσης ήταν ο π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος μαζί με τον π. Σάββα Ζέρβα και τους υπαρχηγούς κ. Παναγιώτη Κλήμη και κ. Παναγιώτη Στενάκη αναλώθηκε στην διακονία των μικρών κατασκηνωτών. Ιδιαιτέρας σημασίας ήταν η παρουσία του π. Νεκταρίου Κουκούλη στην κουζίνα της κατασκήνωσης, ευχαριστώντας τα παιδιά με τα ωραία φαγητά και γλυκά που έφτιαχνε.
Η κατασκήνωση όμως θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς τα κατηρτισμένα της στελέχη, τους ομαδάρχες, που θυσίασαν προσωπικό χρόνο και ξεκούραση διακονώντας με αυταπάρνηση τα παιδιά. Αυτοί είναι οι: Αλέξης Στενάκης, Μήνας Μακαρατζής, Κοσμάς Πουλερές, Βαγγέλης Καζητόρης, Στέλιος Κουτσούκος, Μανώλης Μακαρατζής, Χρήστος Πουλάκης, Φάνης Στεφανίδης, Όθωνας Ζωγράφος, Διονύσης Κασιμάκης, Γιάννης Αθανασίου, Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, Νικόλας Τραμπούλης, Ανδρέας Τζερεφός και Ευάγγελος Κωλέτσης.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, εάν ο Κύριος το θελήσει.
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: