Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ενοριακή Εκδρομή στήν Ρόδο-Σύμη







Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διενοριακή εκδρομή που οργάνωσε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου εις Ρόδο καί Σύμη από 9 -13 Ιουλίου ε.ε.
Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν Ι. Μονές της Ρόδου: α) Παναγίας Τσαμπίκας στην περιοχή Αρχάγγελος Ρόδου. Η ονομασία «Τσαμπίκα» σύμφωνα με την παράδοση οφείλεται στη λέξη της τοπικής διαλέκτου «τσάμπας» που σημαίνει σπίθα και συνδέεται με τον τρόπο εύρεσης της εικόνας. β) Ι. Μονή Παναγίας Υψενής. Αρχαία Μονή, ονομάζεται «Υψενή» λόγω του ύψους. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργός Τιμία Κάρα του οσίου Μελετίου εκ Λάρδου του εν Ρόδω. Επίσης στην Ρόδο επισκέφθηκαν τους Ιερούς Ναούς Εισοδίων Θεοτόκου όπου ευρίσκεται ο τάφος του Νεομάρτυρος και κοινού πολιούχου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, τόν Ι. Ναό Παναγίας «Καθολικής» στην Κρεμαστή με την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της  Παναγίας, και τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού Θεοτόκου στο λιμάνι.
Στην Ρόδο ακόμη επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, την αρχαία ακρόπολη της Λίνδου, το λιμάνι του Αποστόλου Παύλου, την Φιλέρημο, το Παλάτι, την Παλαιά πόλη και άλλα αξιοθέατα.
Υπήρξε και συνάντηση εις το γραφείο της Ι. Μητροπόλεως με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟ.
Στην πανέμορφη και γραφική Σύμη οι εκδρομείς επισκέφθηκαν αξιοθέατα, το Δημαρχείο και το μεγάλο προσκύνημα στην Ιστορική Ιερά Μονή Πανορμίτη. Εδώ προσκύνησαν μέσα σε κλίμα κατανύξεως την θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που είναι σκεπασμένη με ασήμι και χρυσάφι. Τέλος εντός της Ι. Μονής επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό και το  Λαογραφικό Μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: