Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΜΟΥ

 

Theomitorika_1 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2009» την Κυριακή 9η Αυγούστου 2009 εις το προαύλιον του Ι. Καθεδρικού Ναού η δεύτερη παρουσίαση του Τόμου που εξέδωκε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας σε συνεργασία με τις εκδόσεις «ΜΙΛΗΤΟΣ» υπό τον τίτλο:

«ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ»

Για πρώτη φορά μια ομάδα επιστημόνων συγγραφέων, θεολόγων, ιστορικών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων και συντηρητών επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στην περίφημη Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Ύδρας –νυν Ι. Καθεδρικό Ναό- καθώς και στα πολύτιμα κειμήλια που εκτίθενται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο «Άγιος Μακάριος Νοταράς» εντός του Μοναστηριακού συγκροτήματος, αλλά και σε όλα όσα λαμπρύνουν το καταστόλιστο Καθολικό.

Ο Τόμος αυτός είναι ένα πρώτο εμπεριστατωμένο βοήθημα για τον Εκκλησιαστικό και καλλιτεχνικό πλούτο της Ύδρας μέσα στον οποίο διαγράφεται με σαφήνεια η ιστορική πορεία του νησιού και εν τέλει του Ελληνισμού.

Τον Τόμο χαιρετίζουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ ΕΦΡΑΙΜ και η επίτιμος Διευθύντρια της 1ης Ε.Β.Α κα. Χαρίκλεια Κοιλάκου.

Την εκδήλωση άνοιξε με ευχαριστήρια ομιλία ο υπεύθυνος της εκδόσεως και συντονιστής πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε. Την παρουσίαση έκαναν οι: κ. Νικόλαος Ζίας Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων, ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτ. π. Θωμάς Συνοδινός, η κα. Νανώ Χατζηδάκη, Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο κ. Χαράλαμπος Πέννας, Αρχαιολόγος - Επίτιμος Διευθυντής της 2ης ΕΒΑ.

Η καταληκτήρια προσλαλιά έγινε από τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του εγχειρήματος και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτας της εκδόσεως.

Τέλος εδώθησαν από τον Σεβασμιώτατο αναμνηστικά εις τους ομιλητάς, και τους χορηγούς και ακολούθησε δεξίωση.

Το βιβλίο δύνασθε να το προμηθευθείτε από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, από το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ύδρας, από τα Βιβλιοπωλεία της Ύδρας και από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία των Αθηνών.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Theomitorika_2 Theomitorika_3

  Theomitorika_16Theomitorika_4   

Theomitorika_5

Theomitorika_15 

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Theomitorika_7

Theomitorika_8

Theomitorika_9

Theomitorika_10

Theomitorika_11

Theomitorika_12

Theomitorika_13

Theomitorika_14

  Η ΔΕΞΙΩΣΗ

Theomitorika_17

Δεν υπάρχουν σχόλια: