Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Εορτή του Αγ. Διονυσίου εις Αίγινα

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 001_a

Με πάσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε και φέτος η ανάμνηση της Μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Πολιούχου Της νήσου, Αγίου Διονυσίου, επισκόπου Αιγίνης. Όλες οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" που λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα από το έτος 1921, με την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αίγινα.
Εκεί στο προς τιμήν του Αγίου αφιερωμένο Παρεκκλήσιο, την Κυριακή 23 Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ και με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της νήσου. Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην προσφορά του μακαριστού ιδρυτή του Ιδρύματος Μητροπολίτη Καρυστίας κυρού Παντελεήμονα Φωστίνη , εξήρε το έργο και την προσφορά των ιατρών, των εθελοντών και όλων των εργαζομένων στο ίδρυμα, τους ευλόγησε και τους απηύθυνε πατρικές ευχές για τον συνεχή αγώνα που επιτελούν , ευχαριστώντας όσους συμβάλλουν στην λειτουργία του και παροτρύνοντας και άλλους να τους μιμηθούν. Το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γ.Α. Επόπτης Αιγίνης και αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου, αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης .

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των κεκοιμημένων ιδρυτών, ευεργετών, ιατρών και εργασθέντων σε αυτό, κατά την ενενηντάχρονη λειτουργία του.

Επίσης τελέστηκε Ιερά Λιτανεία , της ιεράς εικόνος του Αγίου και μικρού αποτμήματος ιερού λειψάνου του Αγίου, στους χώρους του Ιδρύματος.

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 005_b

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 008_c

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 012

Δεν υπάρχουν σχόλια: