Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

“Η Παναγία η μάνα του κόσμου”

Papa8anasiou_04 Την Πέμπτη 13 Αυγούστου και μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας ομιλία υπό του Ιεροκήρυκος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών και Δόκτορος της Θεολογίας και της Νομικής  Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Παπαθανασίου ομιλία με θέμα “Η Παναγία η μάνα του κόσμου”. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, οι Ιερείς της Νήσου, οι Αρχές, αλλά και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το προαύλιο του Καθεδρικού Ναού. Τον Ιεροκήρυκα προλόγισε ο  Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού και Γ.Α.Ε. της Μητροπόλεώς μας Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Γ. Δαρδανός.

Ο π. Χρυσόστομος στον εμπνευσμένο, και περιεκτικό λόγο του ανέλυσε τις αρετές της Θεοτόκου και έθεσε Αυτήν ως πρότυπο κάθε πιστού και ευλαβούς χριστιανού.

Την ομιλία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ ο οποίος εκθείασε την ρητορική ικανότητα του ομιλητού και ευχήθηκε σε όλους “Καλή Παναγιά”!

Στο τέλος της ομιλίας παρατέθηκε μικρή Δεξίωση και διανεμήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας το  βιβλίο “Η Παναγία στην Νεοελληνική Ποίηση” με  ποιήματα μεγάλων ελλήνων ποιητών (Σολωμού Ελύτη, Παλαμά, Καβάφη, Παπαδιαμάντη κ.α. ), αφιερωμένα εις την Θεοτόκο και με εισαγωγή του Ι. Χατζηφώτη.

Papa8anasiou_01

Papa8anasiou_02

Papa8anasiou_03

Papa8anasiou_07 Papa8anasiou_05

Papa8anasiou_06

Δεν υπάρχουν σχόλια: