Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου εις Κρανίδι

TPKR_1

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθη στο Κρανίδιον Ερμιονίδος η Ιερά Πανήγυρις του πολιούχου Τιμίου Προδρόμου την 28η και 29η Αυγούστου 2009 , προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.

Την Παρασκευή Εσπέρας ετελέσθησαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας τα Θυρανοίξια του εορτάζοντος Μητροπολιτικού Ναού ,  επί τη ολοκληρώσει των εργασιών γενικής ανακαινίσεώς του και συντηρήσεως της εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου υπό της Διευθύνσεως Συντηρήσεως του Υπ. Πολιτισμού . Εν συνεχεία εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον εκήρυξε τον θείον λόγον ο πανοσ. ιεροκήρυξ της περιοχής π. Νικόδημος Αεράκης. Επηκολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως  τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού  της Μητροπόλεως αιδεσ. Πρωτ. π. Ακινδύνου Δαρδανού , του ιερού κλήρου  ,  των αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου , παιανιζούσης της Φιλαρμονικής Τριπόλως. Την Κυβέρνηση εξεπροσώπησε ο εξοχ. Υπουργός Υγείας κ. Δημήτριος . Αβραμόπουλος .

Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη Αρχιερατική θεία Λειτουργία . Του χορού των ιεροψαλτών προεξήρχε ο καθηγητης βυζ. Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Ι.Ναού Μεταμορφώσεως Κιάτου κ. Αναστάσιος Γκιούλης. Τον θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας, αναφερόμενος στην ασκητική προσωπικότητα του τιμωμένου Τ. Προδρόμου , αφυπνίζοντας πνευματικά το εκκλησίασμα και καλώντας προς μίμηση των πλουσίων αρετών του Βαπτιστού μέσα σε μια κοινωνία υλόφρονα και διεφθαρμένη. Τέλος επεκαλέσθη τις θεοπειθείς πρεσβείες του Αγίου προς όλους , την πόλη του Κρανιδίου , τους άρχοντες και το ευσεβή λαό του.  Συνεχάρη δε εγκαρδίως τους ανωνύμους δωρητάς και ανακαινιστάς του Ι. Ναού καθώς και το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον για την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό του οίκου του Θεού υπενθυμίζοντας το λειτουργικόν λόγιον «Αγίασον Κύριε τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οιίκου Σου..».

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας εδόθη κέρασμα  εις πάντας τη μερίμνη των κυριών της ενορίας.

TPKR_01

TPKR_2

TPKR_3 TPKR_4 TPKR_5

Δεν υπάρχουν σχόλια: